Humanitarni koncert “Rotary za izvrsnost”

123

Rotary Club Sarajevo po deveti put organizuje humanitarni koncert pod nazivom “Rotary za izvrsnost” koji će se pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i sport Kantona Sarajevo održati 11.3.2022. godine u Narodnom pozorištu u Sarajevu, sa početkom u 20:00 sati.

Sretni smo i ponosni što ćemo ovu večer uživati uz mnogobrojne sevdalinke u izvedbi benda Divanhana, a kao gost nastupit će i prvak sarajevske opere, Marko Kalajanović.

Divanhana je bosanskohercegovački sevdah bend koji izvodi tradicionalnu muziku u novim aranžmanima koji su nastali uz uticaj jazz, pop i klasične muzike 20. stoljeća. Namjera benda je njegovanje i prezentovanje ne samo urbane tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine, već i tradicionalne muzike zemalja Balkana, sa pažljivim fokusom na sevdalinci. Ovom prilikom, grupa Divanhana će izvest i svoj novi, četvrti studijski album simboličnog imena „Zavrzlama“.

Budući da smo u protekle dvije godine bili spriječeni organizovati ovaj, za nas posebno važan, humanitarni koncert, na ovaj način obilježavamo 90 godina postojanja Rotary kluba Sarajevo i 20 godina njegovog reosnivanja. U sklopu projekta „Rotary za izvrsnost“ već dugi niz godina stipendiramo istaknute, izvrsne sarajevske srednjoškolce. Stipendirali smo preko 200 mladih ljudi koji su imali priliku učestvovati na programima mentorstva i sami organizovati projekte u svojoj lokalnoj zajednici.

Ovogodišnji koncert realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, a kao i svake godine, svi prihodi od koncerta namijenjeni su stipendiranju učenika i studenata u tekućoj i narednoj školskoj godini. Pridružite nam se i svojom donacijom uveličajte projekt stipendiranja, a svojom prisutnošću obogatite humanitarni koncert i uživajte u sevdahu!

Za rezervacije i dodatne informacije, kontaktirajte nas putem email-a [email protected]