IFA 2022: Samsung dijeli svoju viziju za pametniji život i održivu budućnost

0
143

Kompanija ističe svoj inteligentno povezani ekosistem za više prilagođenih iskustava, osnažujući korisnike da preuzmu kontrolu nad svojim svijetom

Kompanija Samsung Electronics Co., d.o.o. je pokazala svoju viziju za pametniji život i održivu budućnost. Tokom konferencije za novinare IFA 2022, kompanija je istakla svoj obnovljeni SmartThings koncept, koji otvara nove mogućnosti povezivanja, prilagodljivosti i održivosti u svim Samsung kategorijama proizvoda.

U uvodnom izlaganju prikazana su najnovija Samsung dostignuća na području kućanskih uređaja, TV-u, zaslonima, mobilnoj i nosivoj tehnologiji: ekosistem uređaja koji su inteligentno povezani za zaštitu okoliša, podržavaju zdraviji stil života i čine svaki dan zanimljivijim i zabavnijim.

Nova granica povezanog života uz SmartThings

Samsung je integrirao SmartThings u svoje kategorije proizvoda[1], stvarajući inkluzivan ekosistem i neuporedivo iskustvo sa više uređaja koje korisnicima omogućava kontrolu i transformaciju svoje okoline kako žele. SmartThings omogućava potrošačima da izvuku najviše iz svojih Samsung uređaja, kao i proizvoda koje već posjeduju.

Ovo pojednostavljuje i otvara mogućnosti povezivanja. Također, stvara više mogućnosti za korisnike da prilagode doživljaj svojih uređaja, potičući ih da pronađu nove načine za uživanje u njihovim proizvodima. Omogućavajući vam da živite svaki dan na najučinkovitiji, najproduktivniji i udobniji način, SmartThings vam daje više vremena da se usredsredite na ono što vam je najvažnije.

„Kroz najnovije inovacije Samsung pruža otvorenija, povezanija i pametnija iskustva za sve. Nastavljamo našu misiju donošenja rješenja gledajući unaprijed kako bismo podržali životni stil, ponudili nove načine za zabavu, uz posebnu brigu o planeti“, rekao je Benjamin Braun, direktor marketinga i potpredsjednik Samsung Europe.

Pomoć potrošačima da žive održivije

Kako bi stvorila iskustvo održivog kućanstva i postala energetski učinkovit brend br. 1, kompanija Samsung kombinuje SmartThings s energetskom učinkovitošću ugrađenom direktno u svoje kućanske uređaje. Kupci su osnaženi za donošenje ekološki osviještenih odluka uz pomoć SmartThings Energy, koja prati obrasce korištenja i pruža podatke u stvarnom vremenu, olakšavajući korisnicima da razumiju kako troše energiju.

Do 2023. godine 100% Samsung glavnih kućanskih uređaja imati će mogućnost povezivosti na Wi-Fi i nudit će uslugu SmartThings Energy prema zadatim postavkama, omogućavajući potrošačima da kontinuirano smanjuju potrošnju energije s lakoćom. Štaviše, Samsung uređaji će premašiti trenutno najvišu ocjenu energije[2] kako bi ostvarili dodatnih 10%[3] uštede energije.

Koristeći održiva rješenja koja preporučuje SmartThings Energy i njihovu implementaciju uz pomoć intuitivnih karakteristika kao što je AI Energy Mode[4], korisnici mogu poduzeti korake prema smanjenju potrošnje kod kuće prebacivanjem kompatibilnih pametnih uređaja[5] u način rada za uštedu energije.

Bespoke AI™ mašina za veš nudi karakteristiku AI Ecobubble™, koja deterdžent pretvara u mjehuriće koji se brzo upijaju u veš. To pruža jednak nivo čistoće uz smanjenje potrošnje energije do 70%[1]. Korisnici također mogu smanjiti rasipanje energije pomoću AI ciklusa pranja, koji identifikuje optimalne nivoe vode i deterdženta, zatim prilagođava vrijeme namakanja, ispiranja i centrifuge.

Digitalni inverterski motor u mašinama i sušilicama veša, kao i digitalni invertorski kompresor u frižiderima, pokriveni su 20 godina najopsežnijom garancijom[2] koje je kompanija Samsung do sada ponudila, kako bi se kupcima osiguralo da njihove uređaje neće trebati mijenjati u skorije vrijeme.

Za održiviju zabavu, kompanija Samsung je predstavila SolarCell Remote, koji se puni putem izlaganja svjetlu i radio frekvencijama s uređaja poput Wi-Fi routera [3]. Samsung procjenjuje da bi tokom sedam godina kompanija mogla spriječiti da više od 200 miliona baterija ode na odlagališta. Ove godine, tvrtka Samsung otvara licencu za ovaj dizajn javnosti[4], tako da i drugi proizvođači mogu biti održiviji.

Kompanija Samsung također doprinosi čistijem okolišu prenamjenom plastike vezane za okeane. Kompanija prenamjenjuje odbačene ribarske mreže, koristeći ih za stvaranje novog materijala za upotrebu u mobilnim proizvodima uključujući Galaxy Z Flip4, Z Fold4 i Buds2 Pro. Do kraja 2022. kompanija Samsung bi mogla spriječiti da više od 50 tona plastike uđe u svjetske okeane. Samsung također ima za cilj stvoriti Net Zero domove širom Evrope kroz razna partnerstva. Uz Q CELLS, kompanija istražuje načine za iskorištavanje solarne energije. Uz SMA, vodeću robnu marku invertera za stambene objekte u EU, kompanija Samsung će povezati više solarnih panela na SmartThings Energy. Kompanija Samsung također sarađuje s globalnim proizvođačima i konstruktorima zgrada, kućne automatizacije i punjača za električna vozila kao što je ABB.

Podržavamo vaše zdravlje gdje god se nalazili

Predanost kompanije Samsung zdravom životu ogleda se u širokoj ponudi povezanih uređaja koji se fokusiraju na dobrobit korisnika. Od kontrole kvaliteta zraka do zdravijeg kuhanja, pa čak i brige o kućnim ljubimcima, SmartThings nudi mnoge načine brige o zdravlju svih u vašem domu.

SmartThings Home Life centralizira sve postojeće SmartThings usluge, uključujući SmartThings kuhanje, brigu o odjeći, brigu o kućnim ljubimcima, brigu o zraku i energiji, u pristupačno središte na pametnim telefonima. To korisnicima omogućava da se brinu o raznim elementima svog doma s bilo kojeg mjesta. SmartThings je više od kućanskih uređaja. Također, uključuje Galaxy uređaje, kao što je najnovija serija Galaxy Watch5.

Sa Samsung revolucionarnim BioActive senzorom, Galaxy nosivi uređaji prate više aspekata vašeg tijela kako bi vam pružili holističko razumijevanje vašeg zdravlja, bilo da radite ili vježbate. Korisnici također mogu pratiti kvalitet spavanja i dobiti prilagođenu obuku za spavanje. A uz SmartThings, korisnici mogu automatski prilagoditi postavke uređaja za prilagođeno iskustvo, bilo prije spavanja za bolje okruženje za spavanje ili tokom dana za optimalne uslove gledanja.

Personalizovana zabava i igra za sve

Uz SmartThings, svaki dan je zabavniji. Kompanija Samsung otvara mogućnosti gledanja i igranja za sve, omogućavajući nove načine zabave. Korisnici imaju širok raspon mogućnosti gledanja, uključujući MICRO LED za zid, veliki zaslon Neo QLED 8K televizora i prenosni The Freestyle projektor.

Novost za 2022. je Samsung The Frame televizor s mat zaslonom, koji poboljšava iskustvo gledanja sa smanjenim refleksijama, nudeći realistični kvalitet slike bez obzira na uslove osvjetljenja. Uz Samsung TV Plus uslugu, gledaoci se mogu jednostavno prebaciti s gledanja na velikom ekranu na gledanje u pokretu.

Ljubitelji video igara također imaju mnogo izbora. Odyssey Ark monitor nudi iskustvo kao nijedno drugo, zahvaljujući zakrivljenosti od 1000R koja obavija vidno polje korisnika za maksimalno uranjanje u iskustvo gledanja. Odyssey Neo G8 monitor izvrstan je za ozbiljne igrače, dok Smart monitori nude fleksibilnost za one koji žele koristiti isti zaslon za rad i igru.

Osim toga, nedavno predstavljeni Samsung Galaxy Z Fold4 ima zaslon koji se udvostručuje, na uređaju koji još uvijek stane u vaš džep: idealan izbor za igranje u pokretu. Samsung preklopni pametni telefoni sada su mainstream, s dvostruko više jedinica isporučenih širom Evrope u poređenju s prošlom godinom[1]. Od septembra Samsung donosi najnovije inovacije još većem broju korisnika, s novim softverom na Z Fold4, Z Flip4 i Watch5 koji se proširuje na naše prethodne generacije.

Napredno iskustvo kroz otvorenu saradnju

Otvorenost i saradnja ključni su elementi filozofije kompanije Samsung, a kompanija je sarađivala s nekim od najvećih imena u tehnologiji i zabavi kako bi korisnicima pružila jedinstveno iskustvo.

Godine 2022. kompanija Samsung predstavila je Gaming Hub koji nudi sveobuhvatnu platformu za otkrivanje i igranje igara u oblaku, uključujući one na Xbox Game Pass, NVIDIA GeForce NOW, Google Stadia, Utomik i Amazon Luna[2]. Ovaj koncept otkriva gaming potpuno novom mnoštvu potencijalnih igrača koji ne posjeduju igraću konzolu, proširujući zajednicu igrača i čineći ovaj hobi dostupnijim nego ikada. Kompanija Samsung se također udružila s Philips Hue kako bi pružila impresivna muzička iskustva na Galaxy pametnim telefonima i tabletima. Kada korisnici slušaju muziku na ovim uređajima, njihova Hue svjetla mogu automatski promijeniti boje ili se prigušiti uz SmartThings muzičku sinkronizaciju. Od filmova i igara do muzike, kompanija Samsung razumije da je zabava najuzbudljivija kada se razvija. Kompanija Samsung je pronašla novog partnera u TikToku, domu trenutno najdinamičnije zajednice kreatora sadržaja. Samsung i TikTok zajedno će raditi na pronalaženju nekih od najuzbudljivijih muzičara koji upravo sada stvaraju i pružiti im nenadmašne prilike da izgrade svoje karijere u industriji. Kroz SmartThings, Samsung nije samo na misiji poboljšanja povezivosti proizvoda. Kompanija već omogućava nova iskustva, zdraviji život, bolju zabavu i održivije stilove života. Ali to je tek početak: uz proizvode 300 drugih robnih marki i 230 miliona registrovanih korisnika SmartThings aplikacije, mogućnosti za pametniji život zaista su neograničene.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung nadahnjuje svijet i oblikuje budućnost transformirajućim idejama i tehnologijama. Kompanija redefiniše svijet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, lijevanih i LED rješenja. Za najnovije vijesti posjetite Samsung Newsroom na adresi http://news.samsung.com.