Javni poziv za dostavu prijava BUDI NEKO – UZ OBRT EKO

0
146

Partner mikrokreditna fondacija pruža usluge mikrokreditiranja u Bosni i Hercegovini. Mikrokreditne operacije su započele uz aprilu 1997. godine uz podršku Mercy Corps/Scottish European Aid. Naša misija je pružanje finansijskih usluga ekonomski aktivnoj populaciji koja ima otežan ili koja nema pristup komercijalnim izvorima finansiranja. Partner je neprofitna organizacija koja sav višak prihoda nad rashodima usmjerava u plasiranje novih mikrokredita u Bosni i Hercegovini. Plasiranjem mikrokredita, Partner mikrokreditna fondacija, ispunjava i svoje socijalne ciljeve direktno utičući na zaposlenosti stvaranje
novih radnih mjesta. Vrijednosti za koje se Partner zalaže u radu sa korisnicima mikrokredita i radnicima su: timski rad, iskrenost, jednakost, odgovornost i učenje.

Javni poziv za dostavu prijava “BUDI NEKO – UZ OBRT EKO”

Cilj ovog poziva je promovisanje obrtničke i poduzetničke djelatnosti kao i zaštite životne okoline. Poziv je namijenjen svim fizičkim licima, koji samostalno i trajno obavljaju registrovanu privrednu djelatnosti u osnovnom, dopunskom ili dodatnom zanimanju, a koje u svom načinu poslovanja, kao društveno odgovorni subjekti, vode brigu o očuvanju zdravlja i okoline i direktno utiču i na povećanje svijesti o važnosti zdravlja i zdrave životne sredine u našoj javnosti.         

Ako ste registrovani obrtnik/poduzetnik koji djeluje na području Bosne i Hercegovine i koji proizvodi i posluje po ekološkim praksama, pozivamo vas da nam se pridružite u projektu “BUDI NEKO – UZ OBRT EKO”, odnosno, da se prijavite sa vašim dobrim poduzetničkim praksama i opisom na koji način ste aktivno uključeni u rješavanje ekoloških problema u vašoj proizvodnji ili uslugama, zaštiti okoliša i pronalaženju rješenja za brigu za zdravlje kroz provođenje specifičnih mjera u vašem obrtu, ili opisom kako praktikujete ekološki prihvatljivo i održivo poslovanje na eko principima. Uspješni obrti, kao što je vaše, neka pruže pozitivan primjer drugim i običnim građanima, kako se ekološki prihvatljivo odnositi prema zdravlju i okolišu.

Prijavite se kao registrovana privredna djelatnost fizičkog lica koji već upražnjava neku od ekoloških praksi i podijelite sa nama vaše ekološke prakse. Pošaljite nam prezentaciju ili opis vaše priče o provođenju aktivnosti eko proizvodnje ili usluge i zaštite okoline u vašem poslovanju kao i vaše buduće korake i poslovne planove za povećanje vašeg utjecaja na eko proizvodnju, odnosno, opis na koji način ste dali svoj doprinos u realizaciji poboljšanja kvaliteta života na eko principima.

Partner MKF će, na osnovu komisijske procjene, dodijeliti novčane nagrade za tri najbolje plasirana obrta/poduzetnika, u iznosu od:

 3.000 (tri hiljade) KM – I mjesto

 2.000 (dvije hiljade) KM – II mjesto i

 1.000 (hiljada) KM  – III mjesto

uz uslov i dokaz da ćete sredstva namijeniti projektima proizvodnje na eko principima, a čiji utrošak će biti kontrolisan od strane Fondacije.

Putem elektronske pošte na adresu [email protected] zainteresovana lica mogu dostaviti svoje prijave za učešće u javnom pozivu.U slučaju zahtjeva za dodatnim informacijama potrebno je obratiti se isključivo putem elektronske pošte na navedenu email adresu. Odgovor će biti dostavljen svim prijavljenima koji su ostavili kontakt informacije.

Rok za dostavljanje prijava je 30.9.2022. godine do 16:00 sati.

Javno prezentovanje prijava će se obaviti putem Teams aplikacije ili uz lično prisustvo u prostorijama Centralnog ureda Partnera u Tuzli, a o terminu prezentacija, prijavljeni registrovani obrtnici/poduzetnici će biti pravovremeno obaviješteni.

Partner MKF zadržava pravo poništenja javnog poziva. Partner MKF zadržava pravo da ne izabere niti jednog prijavljenog, ukoliko komisija za odabir prijava tako odluči.