Jusuf Vilić: 2022. godina bila je jako uspješna za Una lijek, uvozimo suplemente i proizvode koji pomažu u zaštiti zdravlja

0
210

Za razvoj Bosne i Hercegovine veoma su bitne strane investicije. Mnogi strani državljani, očarani ljepotama naše zemlje, u njoj ostaju godinama. Jedan od njih je Sirijac Mahmoud Zain, koji u našoj zemlji danas vodi uspješan biznis.

Njegova firma Una lijek d.o.o. bavi se direktnim uvozom proizvoda firmi Beurer GmbH, Hoffman& Sommer, Lifemed i KaWe, a zapošljava 12 radnika. 

Njegovi uposlenici imaju samo riječi hvale za Zaina.

– U Una lijeku smo svi kao jedna porodica. Zain ima razumijevanja za sve uposlenike i ponaša se kao da smo svi potpuno ravnopravni. U Una lijeku radim od 2016. godine, a 2018. sam imenovan za brand managera. Poslovna 2022. godina je, mogu sa sigurnošću reći, bila jedna od malo lakših godina za sami rad i realizaciju mnogih planova. Ako se sjetimo prethodnih godina u koroni i svih problema sa kojima smo se susretali kao društvo, a koje su bile i sami znate jako zahtjevne, onda ću biti slobodan da kažem da je 2022. godina bila jako uspješna u našoj kompaniji – kaže Jusuf Vilić.

Ističe da su se apetiti povećali za 2023. godinu. 

– Uz tim koji imamo u našoj kompaniji, a prvenstveno mislim na spoj mladosti i iskustva, mislim da te dvije energije kroz 2023. godinu mogu donijeti još bolje rezultate i podići našu kompaniju na još jedan veći nivo.  Kompanija Una lijek se bavi uvozom i distribucijom suplemenata i proizvoda koji pomažu u zaštiti zdravlja. Na prvom mjestu tu su naši A brendovi, a to su: Beurer, Abo Pharm, Zein Pharm, bb Med, lifemed, KaWe i ostali… Naša glavna misija u budućnosti je upravo u tome da podignemo svijest ljudi o važnosti prevencije nastanka raznih bolesti i da pomognemo našim sugrađanima da uz pomoć naših proizvoda ostanu zdravi i u budućnosti, a to je ujedno i glavni moto naše kompanije – „Zdravi i u budućnosti“ – dodaje Vilić.

Posljednjih dana stanovnici Sarajeva imaju velikih problema sa zagađenim zrakom. Sarajevo je prošlog petka prema podacima IQAira bilo treći najzagađeniji grad na svijetu. U kompaniji Una lijek su i u ovom segmentu ponudili odlično rješenje za zaštitu zdravlja u vidu pročišćivača zraka, koji su u zimskim mjesecima neophodni svakom domaćinstvu.

– Ponuda koju Beurer pruža u ovom pogledu je jako široka i ako samo pogledamo trenutno stanje u našem gradu po pitanju zraka, a ako prethodno znamo koliki broj bolesti može da uzrokuje loša kvaliteta zraka, onda sigurno mogu reći da su Beurer pročišćivači zraka broj 1 borac koji će vam pomoći da zaštite sebe i svoju porodicu – kaže Vilić i dodaje da je njemački brend Beurer lider na tržištu u kategoriji proizvoda koji se bave zaštitom zdravlja čovjeka.