Kako poznate food blogerice ocjenjuju Kunin rižu na mlijeku

Traganju za zdravim i hranjivim užinama, koje su nam spremne i nadohvat ruke, ne mogu odoljeti ni poznate food blogerice iz naše zemlje. U užurbanom životnom ritmu otkrile su prečicu ka izvrsnoj riži na mlijeku i sa svojim pratiocima na društvenim mrežama podijelile utiske o Kunin desertu.

Anita Markić, koju poznajemo po kreativnim gastro receptima na profilu Slagalica okusa, nedavno je pripremala rižu na mlijeku i taj proces je prilično potrajao. Kada je otkrila Kunin, shvatila je sve prednosti ovog proizvoda.

https://www.instagram.com/p/CqGTBgZsdFh/?utm_source=ig_web_copy_link

“To je brz obrok za sve koji vole rižu i njenu energetsku vrijednost, a obrok je koji brzo možete konzumirati gdje god se nalazite. A ponekad mom ritmu ovakav obrok treba kad ništa nisam spremila”, kaže Anita.

Belma Ćoralić, mlada mama koja u svojoj kuhinji priprema neodoljiva jela i koju prati blizu 30.000 ljudi, na pauzu od obaveza kraj rijeke Une ponijela je Kunin rižu na mlijeku. Kaže da je okus podsjetio na djetinjstvo, a posebno su joj se svidjeli dodaci čokolade i karamele.

https://www.instagram.com/reel/Cp2ZSRVM3qE/?utm_source=ig_web_copy_link

I druge poznate blogerice iz naše zemlje otkrile su svoju dnevnu dozu inspiracije u ovom desertu. Belma Halilović nam je otkrila da ga rado nosi na piknik u prirodu, ali i kao savršen predah od poslovnih obaveza.

Lejla Novokmet, Instagram zajednici poznata po nadimku Foxicaaa, obradovala se novom proizvodu iz Lactalisa BH kao malo dijete.

https://www.instagram.com/p/CpfmezxDKsj/?utm_source=ig_web_copy_link

“Iako sutlijaš znam i sama napraviti, sada zahvaljujući Kuninu ne moram brinuti hoće li mi šta zagorjeti ili pokipjeti. Uživala u njemu nakon ručka kući ili kad trčim za obavezama vani, od sada uvijek imam savršen, preukusan i hranjiv desert sa sobom”, kaže Lejla.

Proizvodi kompanije Lactalis BH proizvode se u mljekari  u Gradačcu, od mlijeka koje se otkupljuje  od 1.500 domaćih farmera. Lactalis BH poznat je po svojim brendovima Dukat i Domaće blago, ali i brendovima Président, Galbani, Alpsko mleko, Sirela, Parmalat i Lactel, koje distribuira na tržištu Bosne i Hercegovine. Više informacija o svim proizvodima kompanije Lactalis BH možete pronaći na https://lactalisbh.ba/.