Kompanija Sprind proslavlja 40 uspješnih godina poslovanja

0
150

Sprind – drugo ime za jufku

Iako postoji od 1952.godine kao „Ilidžanska rosa“, jedna od vodećih prehrambenih industrija, slavi svoj rođendan od 1982. godine kad je i dobila naziv Sprind (Sarajevska Prehrambena Industrija).Danas se svrstava u red najvećih proizvođača hrane u Bosni i Hercegovini sa godišnjom proizvodnjom od preko 6.000 tona, a za vrijeme perioda rata u BiH Sprind je bio pod okupacijom u toku koje je napravljena materijalna šteta od oko 16,5 miliona KM.

1996. godine ponovo se „diže“ , te iz temelja obnavlja svoju proizvodnju. Godine predanog rada i borbe bile su potrebne da bi se danas mogli pohvaliti najsavremenijom opremom za proizvodnju svih vrsta hljeba i peciva, polugotovih dubokozamrznutih jela, jufki, tjestenina, sendviča i slastičarskih proizvoda. Njihova misija je proizvodnja orginalnih visokokvalitetnih proizvoda koji pripremu ručka pretvaraju u zadovoljstvo, a vrhunski okusi okupljaju porodice.

„ Kvaliteta koju naši potrošači prepoznaju godinama u našim proizvodima, rezultat je dugogodišnjeg iskustva koje zajedno gradimo već generacijama. Naše jufke, kolači, zamrznuti i pekarski proizvodi su prisutni u domovima širom BiH skoro 40 godina, a upravo za to su najzaslužniji naši timovi i uposlenici koji predano i sa mnogo ljubavi rade na svakom brendu. Svim vjernim kupcima želimo da još mnogo godina uživaju u Sprind proizvodima, a naša zadaća će i u budućnosti biti potpuna predanost vrhunskoj kvaliteti na koju su navikli“ , istakao je Samir Glušac, direktor kompanije Sprind.

Prošle godine ovaj bh. proizvođač uspješno je okončao proces implementacije i certifikacije zahtjeva standarda  HALAL BAS 1049:2010 u svojim proizvodnim pogonima, pored već uspostavljenih sistema upravljanja poslovnim procesima, zasnovanih na načelima i zahtjevima relevantnih međunarodnih standarda  HACCP i ISO 9001:2015.