Kontroverzni Andrew Tate uskoro dolazi u Sarajevo, dovodi ga poznati berber Irfan Tepić

0
371

Andrew Tate, bivši šampion u kickboksu i poznati influenser koji je nedavno bio ponovo banovan na YouTubeu, Facebooku, Instagramu i TikToku, uskoro bi mogao doći u Bosnu i Hercegovinu, tačnije u Sarajevo.

Tate se obogatio kao poduzetnik i kreator sadržaja koji vodi online tečaj o “modernom stvaranju bogatstva” na vlastitom “Hustlers University”. Bije ga glas kontroverzne osobe, ali mnogi pomno prate njegove izjave, jer stalno priča o tome kako se obogatio. Andrew je dio ljetnog odmora proveo na Jadranu, krstario je hrvatskom obalom, a usidren je u jednoj od prekrasnih uvala u Milni na Braču.

Domaćin u glavnom BiH bit će mu Irfan Tepić, majstor za šišanje, uređivanje i brijanje muške brade, ambasador poznatog engleskog brenda za muškarce Dapper Dan i vlasnik brijačnice Berber.ba, te osnivač “Berber schoola”, koji je Tatea upoznao na šestom izdanju OneLife Rallyja, koje je održano u julu.

– Od jula smo u stalnom kontaktu i već prilikom šišanja je rekao da je od prijatelja mnogo lijepog čuo o Bosni i Sarajevu i da ima želju da dođe u glavni grad BiH. U nekoliko navrata je ponovio da želi doći u  Sarajevo i sigurno da će biti moj gost do kraja godine – kaže Tepić. 

Podsjetimo, kompanija Meta je donijela odluku da banuje Tatea na Facebooku i Instagramu zbog kršenja pravila. Tate je na Instagramu imao 4,7 miliona pratilaca u trenutku kada mu je profil uklonjen.

Bivši šampion u kickboksu je privukao pažnju 2016. godine kada je izbačen iz showa Big Brother zbog videa na kojem se čini da napada ženu. Twitter ga je banovao jer je rekao da “žene trebaju nositi odgovornost” za seksualni napad.

Tate je nakon izbacivanja iz Big Brothera kazao da je kontroverzni video editovan, tvrdio je da se radi o lažima kako bi on “ispao loš”. Google, u čijem je vlasništvu videoservis YouTube, Tatea je banovao zbog kršenja pravila korištenja, uključujući i “govor mržnje”. TikTok je banovao njegov profil zbog “ideologije mržnje” i istrage koja uključuje uklanjanje sadržaja koji krši pravila.