Malonogometni turnir Liješeva: Osam ekipa ostalo u borbi za nagradu od 10.000 KM

Prvo izdanje malonogometnog turnira Liješeva okupilo je 22 ekipe iz Sarajeva, Ilijaša, Visokog, Fojnice, Busovače i Zenice.

Gledaoci ovog turnira mogu uživati u majstorijama nekih od najboljih futsalera u našoj zemlji. Sigurno je na kvalitet turnira utjecao i bogat nagradni fond. Tako će pobjednička ekipa osvojiti 10.000 KM, drugoplasirana 5.000KM, a nagrada za treće mjesto je 3.000 KM. Organizatori su pripremili i pehare i zahvalnice, ali i nagrade za najboljeg strijelca, golmana i igrača turnira.

U završnicu turnira plasiralo se osam ekipa. U nastavku takmičenja snage će odmjeriti MNK Crni – FK Kološići, Ugarak Elha – Liten, Ohran – Zmaj – Mahala, FK Kralupi – Suša Comerce. – Više smo nego zadovoljni kvalitetom turnira, posebno jer ga prvi put organiziramo. Želja nam je da ovaj turnir postane tradicionalan i da bude jedan od najboljih u Bosni i Heregovini. Imamo sve uslove da to napravimo, a svakako je najbitniji teren sa plastičnom travom, koji je ovom sportskom kompleksu u Liješevu dao posebnu draž. Završnica turnira igra se u nedjelju, 3. jula u 18.30 sati, a nakon proglašenja u 20.30, svi će moći uživati u koncertu Enesa Begovića – kaže Izudin Orhan, uspješni privatnik i organizator malonogometnog turnira Liješeva.