Daruj krv, budi njihov heroj!

Akciju darivanja krvi zajedničkim snagama su organizovali Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka”, Crveni križ FBiH, Crveni križ općine Centar i Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH. 

Kako su djeca oboljela od raka vrlo često u potrebi za transfuzijom radi prirode liječenja kroz koje moraju proći, Udruženje, Crveni križ i Zavod su ponovo pokrenuli akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Ovo je deveta po redu akcija ovog tipa pokrenuta željom humanih donatora i njihovom željom da pomognu te potrebama djece oboljele od raka.

Uprkos svemu dobri humani ljudi su odvojili svoje vrijeme i pridružili se akciji. Sa radošću možemo reći da se akciji odazvalo 70 divnih ljudi. Neizmjerno smo im zahvalni na dobroj namjeri, ljubavi i podršci. Zahvalni smo im što su bili spremni da se odreknu dijela sebe, da savladaju svoj strah za dobrobit drugih, da spase nečiji život. Oni su zaista pravi heroji djece oboljele od raka, jer su došli u najvećoj nevolji i spasili život. Upravo zato slogan ove akcije i jeste “Daruj krv, budi njihov heroj”.

“Kada kažemo da dajete poklon koji život znači, mi to bukvalno tako i mislimo, jer naša dječica svakodnevno trebaju krv i njene komponente kako bi izdržali do kraja svoje liječenje. Bez krvi njihovo liječenje ne bi bilo moguće, a samim time bi bilo dovedeno i izlječenje u pitanje. Veoma smo zahvalni svim građanima koji su se odazvali akciji, pogotovo u vrijeme pandemije. Ovo je vrijeme kada se solidarišemo i pokazujemo jedni drugima da možemo biti nečiji oslonac u najtežim danima. Hvala od srca i Zavodu za transfuzijsku medicine za, kao i uvijek, besprijekornu uslugu i ljubav koju ulažu u svoj rad te hvala Crvenom križu FBiH i općine Centar Sarajevo”, rekao je Fikret Kubat, direktor Udruženja Srce za djecu.