Međunarodno takmičenje u ekstremnim skokovima u vodu “Skok u Kazan” 30. jula u Konjicu

“Skok u Kazan”, XX međunarodno takmičenje u ekstremnim skokovima u vodu, bit će održano 30. jula sa početkom u 16 sati na glavnoj gradskoj plaži u Konjicu.

– Drago nam je da će se nakon pet godina na plaži Stari Pazar u Konjicu okupiti veliki broj posjetitelja, zaljubljenika u ekstremne skokove u rijeku Neretvu. Nakon duže vremena u Konjicu ponovo oživljavamo tradicionalnu manifestaciju na kojoj će učestvovati najbolji domaći i strani skakači. Dolaze nam učesnici iz cijele BiH, Srbije, Crne Gore i Slovenije.

S obzirom da su ovi skokovi izuzetno zahtjevni, traži se spretnost, vještina odskoka, leta i skoka u vodu. Skokovi se izvode sa visine od 18 metara u prelijepu Neretvu na mjestu koje se od davnina naziva Kazan. Kazan je dimenzija 2×2 i dubine 2 metra, omeđen stijenama na dubini od jednog metra, što skokovima daje posebnu draž i podiže adrenalin, kako takmičara, tako i publike. “Skok u Kazan” organiziramo zahvaljujući podršci i pokroviteljstvu grada Konjica, kao i ostalih sponzora: Energy3, AgroHerc Organic Agriculture, BH Telecom Iutecredit, Amko komerc, Div Konjic, Garden city Hotel&Resort, Algida, Igman Konjic. Nadamo se da ćemo uz njihovu podršku i narednih godina u Konjicu uživati u skokovima u Kazan – kažu iz organizacionog odbora ove manifestacije.