MKF LIDER nagrađen na MFC godišnjoj konferenciji

Na 24. Microfinance Centre (MFC) godišnjoj konferenciji koja se održavala od 29. do 30. juna 2022. u Istanbulu, direktoru Mikrokreditne fondacije LIDER, Džavidu Sejfoviću, uručena je prestižna nagrada za dugogodišnje aktivno učešće u Borrow wisely kampanji (Mudro pozajmljivanje).

“Ovo je veoma važno priznanje za naš rad. Drago nam je da je Microfinance Centre prepoznao naše kvalitete i predanost za unaprijeđenje mikrokreditne industrije u Bosni i Hercegovini”, rekao je Džavid Sejfović.

Ovogodišnja tema konferencije je bila „Mikrofinansijsko ulaganje kroz neizvjesnost“. Kako izlazimo iz pandemije, željni smo da se ponovo povežemo, razgovaramo o našim brigama i podijelimo nove perspektive – zbog čega se ovaj događaj fokusirao na mikrofinansijska ulaganja i mogućnosti, važna ažuriranja sektora i najnovije pristupe rodu, zeleno financiranje, tehnološke izazove i finansijsku inkluziju izbjeglica i migranata.

MFC okuplja 24 finansijske institucije širom svijeta u godišnjoj međunarodnoj kampanji “Mudro pozajmljivanje” tokom koje kreditno osoblje na području 15 država u Europi i Centralnoj Aziji educira hiljade aktivnih i potencijalnih mikrofinansijskih klijenata o tome kako da donesu sigurnu i odgovornu odluku o visini zaduživanja.

Kreditno osoblje u partnerskim institucijama tokom kampanje radi direktno sa klijentima i prenosi im ključne poruke, kako bi im pomogli da razumiju pojam odgovornog pozajamljivanja.

MKF LIDER učestvuje u kampanji Borrow wisely (Mudro pozajmljivanje) od samog početka 2013. godine.