Mostar će 18. juna biti domaćin Internacionalnog festivala sporta

134

Mostarka Elma Škaljić, koja se 2020. godine okitila naslovom svjetske prvakinje u pro fitnessu, zajedno sa svojim saradnicima organizirat će još jedan veliki sportski događaj u gradu na Neretvi.

Naime, 18. juna u Mostaru bit će organiziran Internacionalni festival sporta u organizaciji Svjetske fitness federacije WFF, čiji je predsjednik za BiH njen suprug Elvedin Škaljić. Bračni par Škaljić veliku pomoć u organizaciji imat će od Amela Bajgorića, a ovaj trio u septembru prošle godine zajedničkim snagama organizirao je Europsko prvenstvo u bodybuildingu i fitnessu, na kojem je bilo više od 100 učesnika iz cijelog svijeta.

– I ove godine pripremamo jedno veliko sportsko takmičenje. Očekujemo veliki broj učesnika koji će se takmičiti u više disciplina snage (bench press, deadlift, čučanj i vratilo-razboj), kao i u disciplinama bodybuildinga i fitnessa. Veliku pomoć u organizaciji pruža nam i Sejfo Šehović, svjetski šampion i pobjednik Arnold Classic u Americi u deadliftu. Internacionalni festival sporta veoma je bitan događaj za Mostar i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Održat će se u sportsko rekreativnom centru “Midhat Hujdur Hujka”. Pomoć nam je obećao Sportski savez Grada Mostara, a nadamo se podršci i ostalih nadležnih– kaže Elma Škaljić.

Elvedin Škaljić

Uporedo sa pripremama za ovo veliko takmičenje, ona zajedno sa svojim timom radi i na učešću za predstojeće Svjetsko prvenstvo u bodybuildingu i fitnessu, koje će se održati 4. juna u slovenskom Kopru.

– U Sloveniju idem da odbranim titule svjetske šampionke u profesionalnoj konkurenciji, u kategoriji fitness. Uprkos ranijim povredama i drugim zdravstvenim problemima, odlučila sam se i ovaj put za učešće na svjetskom takmičenju. Posljednji pregledi kod uglednog doktora Bojana Pavlovića, fizioterapeuta, pokazali su da nema nikakvih fizičkih prepreka za postizanje vrhunske forme i rezultata – kazala je Škaljić.