Najsavremeniji prostor za odmor: Ministarstvo kulture i sporta KS osiguralo 450.000 KM za novi rekreativni centar

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović i vlasnik firme „Mibral“ Sarajevo Milan Bralović potpisali su danas Ugovor o izgradnji prostora za odmor i rekreaciju, sa sadržajima za djecu i odrasle, u ulici Varaždinska, iznad objekta Mjesne zajednice „Hrasno brdo“.

Potpisivanjem ovog ugovora zvanično započinju radovi na izgradnji prostora za odmor i rekreaciju, čiji završetak je planiran u roku od 150 dana. Potpisivanju su prisustvovali i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić, kao i direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Belma Barlov.

“Općina Novo Sarajevo je iskazala interes prema Ministarstvu kulture i sporta za ovaj projekt, što smo bezrezervno podržali. Iskreno vjerujemo u kvalitetnu dinamiku radova i da će ovaj prostor uskoro krasiti rekreativni centar koji će koristiti djeca i građani Novog Sarajeva i Kantona Sarajevo”, naveo je ministar Avdić.

Nakon provedene procedure javnih nabavki, putem otvorenog postupka, kao najpovoljniji ponuđač odabrana je firma “Mibral”. 

“Vrijednost Ugovora je 699.998,41 KM. Sredstva u iznosu od 250.000 KM obezbijeđena su u Budžetu Općine Novo Sarajevo, dok je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo za ove namjene obezbijedilo 450.000 KM. Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo vršit će nadzor nad izvođenjem pomenutih radova i pružit će svu potrebnu tehničku podršku”, objasnio je načelnik Tanović.

Radi se o jednom od kapitalnih projekata Općine Novo Sarajevo kojim će građanima Mjesne zajednice Hrasno brdo biti na raspolaganju najsavremeniji prostor za odmor i rekreaciju namijenjen svim generacijama. Pored sportskog igrališta sa košarkaškim i fudbalskim terenima, prostor će sadržavati i dva dodatna platoa sa rekvizitima za vježbanje, dok će na samom vrhu biti smješteno dječije igralište sa rekvizitima za igru djece. U zimskom periodu na ovoj lokaciji planiran je i dio padine za zimske igre, a na zelenim površinama planirana je sadnja odgovarajućeg biljnog materijala.