Neno Murić predstavio novu pjesmu: “Kafanska” me vraća na moje muzičke početke

0
148

Neno Murić je objavio novu pjesmu “Kafanska”. Numera je autorska, a uz Nenu kao koautori muzike, odnosno teksta potpisuju se Edvin Hadžić i Faruk Mustačević.

“Kafanska” je drugačija od onoga što je Neno do sada radio, ali i svojevrsno pozitivno iznenađenje za ljude koji slušaju njegovu muziku.

  • Na mom repertoaru, pored pop-rock-a,  nalaze se i  narodne pjesme, one koje su nastajale najčešće 80- ih godina. Zato sam odlučio snimiti nešto slično. Zadovoljan sam reakcijama ljudi koji su je čuli. Obično komentarišu kako je pjesma emotivna, iskrena i dopadljiva na prvo slušanje. Namjeravao sam je ponuditi kao “sound track” za neki film domaće produkcije, jer bi se savršeno uklopila u to. Međutim, kod nas se filmovi ne snimaju tako često, pa je ta ideja ostala u drugom planu – kaže Neno Murić.

„Kafansku“ prati spot koji je režirao Safet Hadžimusić, u kojem se Neno vratio na muzičke početke.

  • Spot je sniman u sarajevskom restoranu “Una”, gdje je, na neki način, moja muzička priča počela prije dvanaest godina. Kroz scenarij smo ispričali jednu od kafanskih epizoda u kojoj se svaki muzičar koji svira u kafani bar jednom u životu morao naći – liječiti pjesmom ranjenu dušu.- govori Murić.