Porukom mira i podrške Ukrajini otvoren VII VICTORIA CUP

Porukom mira i emotivnim gala nastupom podrške Ukrajini u izvedbi članica KRG Viktorija otvoren je sedmi Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici VICTORIA CUP, koji je jučer održan u sportskoj dvorani „Ramiz Salčin‟ na Mojmilu.  Koreografiju potpisuje trenerica Almedina Zajko, dok su plakat s porukom „Stop War“ kreirale gimnastičarke kluba koji je ujedno i domaćin turnira.

„Nevjerovatno je koliko djeca suosjećaju bol sa svojim vršnjacima u Ukrajini koji u ovom trenutku pate i strahuju za svoje živote. Ova koreografija inspirisana je upravo njihovim doživljajem nepravde kojoj, nažalost, svjedočimo“, istakla je Zajko.

Veliko međunarodno takmičenje u Sarajevu okupilo je više stotina djevojčica koje su se predstavile u individualnom A, B i B-light programu te nacionalnom programu u svim uzrasnim kategorijama.

„Na ovom turniru imamo 350 takmičarki iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Libanona i Kuvajta i moramo reći da smo veoma zadovoljni odzivom takmičarki. U prethodna dva mjeseca naše takmičarke su pripremale gala nastup i kroz tu koreografiju poslale su poruku mira, odnosno podrške građanima Ukrajine. Mi stojimo uz Ukrajinu i želimo mir u svijetu“, rekla je Negra Ahmetspahić, članica Organizacionog odbora VII Victoria Cup-a.  

Učešće na VII Victoria Cup-u uzeli su Quick steps (Kuvajt), Gymbo-Beirut (Libanon), GK Tim (Srbija), GK Enigma (Crna Gora) te 10 klubova iz Bosne i Hercegovine – KRSG Sloboda (Tuzla), Čelik (Zenica), KRG Visoko (Visoko), KRG Ritam (Visoko), KRG Pirueta (Visoko), KRG Bubamara (Istočno Sarajevo), KRG Željezničar (Sarajevo), KRG Arabesque (Sarajevo), KRSG Olimpik (Sarajevo) i  KRG Victorija (Sarajevo).