Novi izazov za najjačeg Bosanca, evo koji biznis je pokrenuo Nedžmin Ambešković

Bosanskohercegovački strongman Nedžmin Ambešković zbog teške povrede ruke mora napraviti dužu pauzu u takmičenjima.

Našem sportisti koji je učestvovao na najvećim svjetskim takmičenjima, kao što je The World Strongest Man u američkom Sacramentu, teško pada mirovanje, a prije nekoliko dana počeo je sa laganim treninzima.

– Nisam navikao na mirovanje. Sport je moj život i sve ovo mi veoma teško pada. Imao sam tešku povredu i prije nekoliko mjeseci došlo je do pucanja distalne tetive bicepsa. Ona mi je presađena iz noge u ruku i dug je oporavak. Slušam doktore i oni su bili iznenađeni kada sam nedavno počeo trenirati. Ruka je sada skroz u funkciji i prezadovoljan sam kako teče oporavak. U maju naredne godine planiram povratak na velika vrata i vrhunske rezultate, kako sam i navikao sve Bosance i Hercegovce – kaže Nedžmin Ambešković čiji je lični rekord dizanje 453,5 kilograma.

S obzirom da nekoliko mjeseci pauzira od sporta, energiju je usmjerio u pokretanje privatnog biznisa i otvorio je buregdžinicu.

– Buregdžinica je otvorena u ponedjeljak i zove se „Kod Nedžmina“. Nalazi se u sarajevskom naselju Stup u kojem i sam živim. Sve je domaćinski i siguran sam ko jednom dođe da će se ponovo vratiti. Imamo sve vrste pita, burek (sjeckani, faširani, pileći), sirnicu, zeljanicu, maslenicu, tikvenicu, jabukovaču… „Kod Nedžmina“ svako će naći nešto za sebe uz pristupačne cijene, a meso nabavljamo od prijatelja Harisa Mujanića. Nisam pravio svečano otvorenje, a prijatelj Gabrijel Čabro je došao sa obrazom. On mi je donio pečeno janje i tepsiju baklava. Zajedno smo to degustirali sa mojim radnicima, mojim prijateljem Sanelom Brajlovićem, porodicom i komšijama – nastavlja bh. strongman. 

Pored buregdžinice Nedžmin u budućnosti planira nastaviti snimanje reklama od kojih dobro zarađuje.

– Snimio sam nekoliko reklama za poznate firme i sa tim ću vjerovatno nastaviti i u budućnosti. Ne oduzima mi previše vremena i dosta je zanimljivo. Reklame koje smo snimali objavljene su i na društvenim mrežama i imaju milionske preglede. Možda se u budućnosti ozbiljnije okušam i kao glumac. Naravno, sport je moje primarno zanimanje i ako me zdravlje posluži nadam se da ću uspjeti obarati rekorde i donositi zlatne medalje sa najjačih svjetskih takmičenja – kaže na kraju Ambešković.