Novi President Ribanac sirevi čine svako jelo još boljim!

0
195

Kompanija Lactalis BH uvodi nove sireve President Ribanac na tržište Bosne i Hercegovine kako bi svi mogli maksimalno uživati u pripremi ukusnih jela. Prošireni asortiman President Ribanac sireva ovoga puta dolazi u dva različita pakovanja od 100 i od 200 grama.

President Ribanac ekstra tvrdi sir ima punu aromu, a njegova glavna karakteristika je dugo sazrijevanje, koje traje od jedne do dvije godine. Tek nakon dvije godine sazrijevanja ovaj sir postaje zrnast, tvrd i lomljiv, a kao završni dodatak jelu, topi se u ustima. Odlikuje se punoćom okusa i slatkastom voćnom primjesom. President Ribanac izuzetno je jednostavan za upotrebu i brzo obogaćuje okuse tjestenine, rižota, supe i gratiniranih jela.

Za proizvodnju jednog kilograma President Ribanac sira potrebno je čak 15 L svježeg kravljeg mlijeka što ga čini svojevrsnim kraljem sireva.

„Nema sumnje da će sir President Ribanac, koji donosimo u novom pakovanju postati nezaobilazan dodatak raznim jelima i inspirisati nove recepte širom Bosne i Hercegovine, a dodatno mi je drago što ponovo širimo asortiman proizvoda i našim kupcima pružamo nove proizvode izuzetnog kvaliteta sa dugom tradicijom“, rekao je Dino Bajrić, direktor marketinga Lactalisa BH.

Više od 1.500 farmera i zadruga svakodnevno isporučuje mlijeko u mljekaru Inmer Gradačac, centralno mjesto mliječne proizvodnje grupacije Lactalis BH i mjesto gdje nastaju proizvodi pod kapom robnih marki Dukat i Domaće blago. Lactalis BH poznat je i po brandovima Président, Galbani, Alpsko mleko, Sirela, Parmalat i Lactel, koje distribuira na tržište Bosne i Hercegovine.

Više informacija o svim proizvodima iz President porodice, kao i ostalim robnim markama kompanije Lactalis BH možete pronaći na https://lactalisbh.ba/