Odžak će uskoro dobiti novo polivalentno igralište

U Odžaku je potpisan ugovor o izgradnji polivalentnog igrališta

Ugovor su potpisali načelnica Odžaka Nada Ćulap, Anes Osmanović, zamjenik predsjednika Vlade Posavskog kantona, te predstavnici federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, kao i izvođači radova iz firme Balegem d.o.o. iz Gradačca.

Investiciju ovog polivalentnog sportskog igrališta vrijednu 120.000 KM, finansiralo je Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica uz podršku Općina Odžak i Vlade Posavskog kantona.

Igralište bit će izgrađeno od reciklirane plastične podloge, što ga čini idealnim multifunkcionalnim igralištem za sve aktivnosti i sportove.

Polivalentno sportsko igralište je prvo i, za sada, jedino takve kvalitete i podloge u Posavini koje sadrži dva košarkaška, jedno rukometno i jedno polivalentno igralište dimenzija za mali nogomet, vježbališta na otvorenom,  prostor za tenis, igralište za odbojku…

– Mladi Odžaka za dva mjeseca moći će uživati u potpuno novom polivalentnom sportskom igralištu vrhunskog kvaliteta, koje se savršeno uklapa u novi izgled obnovljenog centra grada.

Igralište će vrlo brzo postati mjesto susreta, igre, zdravog druženja građana svih dobnih skupina, ali i još jedan urbani ukras naše sredine.

Veoma smo zadovoljni urađenim tokom posljednje dvije godine u gradu Odžaku. Prošle godine zajedničkim snagama Vlada PK, Općina Odžak uz podršku ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH realizirali smo  malonogometno igralište sa umjetnom travom koje se pokazalo kao pun pogodak i stalno je zauzeto igrom djece i odraslih, a već ove godine  nastavljamo sa projektom ovog multifunkcionalnog igrališta za sve sportove i generacije. Također, uporedo je uređena šetnica sa trgovima, fontana, a nastavljamo sa uređenjem pristupnih cesta i raskrsnica u samom centru grada. Sve nabrojano ne bi mogli realizirati bez velike pomoći Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH, na čijem čelu je ministar dr. Edin Ramić, ozvaničeni prijatelj naše općine kojeg smo početkom ove godine nagradili našim najvećim priznanjem Poveljom općine Odžak – kaže Anes Osmanović, ministar saobraćaja, veza i zaštite okoliša Posavskog kantona.