Pobjednici kuharskog šoua “Da, draga” Samra i Alen Morina: Godine iskustva su presudile u finalu

OBN televizija prošle sezone počela je sa emitiranjem kuharskog šoua “Da, draga”, koji je za kratko vrijeme osvojio gledatelje i postao jedna od najgledanijih emisija ovog formata u BiH. U toku je snimanje novih epizoda, a dok publika čeka na nove kulinarske avanture bračnih parova, pobjednici prve sezone Samra i Alen Morina, diplomirana ekonomistica i magistar ekonomije iz Sarajeva, podijelili su svoja iskustva sa učešćem u takmičenju, otkrili ko ih je prijavio za takmičenje, na koji način su potrošili nagradu, ali i da li Alen sada više vremena provodi u kuhinji…

– Alen inače voli da kuha, mada to nije bilo tako često. Poslije učestvovanja u šouu, on sve češće kuha i sprema izvrsna jela, tako da sam ja sve više oslobođena kuhanja. Ipak se profesionalcima ne treba miješati u posao – kroz smijeh govori Samra Morina.

Nagradu su, kaže Alen, potrošili zajedno.

– Dio novca smo podijelili sa najbližim. Nama drage ljude smo obradovali nekim poklonima, a ja i supruga smo se počastili putovanjem u Istanbul – govori on.

Samrina mama je pratila emisiju “Da, draga” i ona ih je nagovarala da se prijave, s obzirom da Alen voli da kuha, a Samra da “naređuje”.

– U stvari smo dobar tandem. Tako sam ja i odlučila da nas prijavim i da pokušamo. Što se tiče nagrada, nismo ni znali koje su. Prijavili smo se radi dobre zabave i zezanja, a na prvom dolasku na audiciju upoznati smo o nagradnom fondu koji je zaista odličan. Tako da je to na kraju bilo ugodno sa korisnim – nastavlja Samra.

Oboje su mišljenja da emisija uopšte ne bi bila tako interesantna da tu nisu bili kuhar Omar Khedr i voditeljica Adrijana Kurtišaj Bikić. Oni su im razbijali tremu, ali i davali savjete.

– Zaista smo uživali provodeći vrijeme u studiju OBN-a i snimajući ove emisije. Čak smo se pitali kako ćemo kada završi snimanje, jer je cijela ekipa zaista savršena, od kamermana, tonca, reditelja, svi su super ekipa. Najsmješniji trenutak u emisiji je bio kada smo pripremali mus od avokada i kada je Adrijana sa Alenom pokušala da otvori avokado koji nije bio baš zreo. Od tada smo kroz svaku emisiju spominjali avokado, a inače i van emisije bilo je mnogo šala vezano za avokado – govori Samra.

Tokom snimanja rodila su se i neka nova prijateljstva. – Prvi par sa kojim smo kuhali, Adis i Lejla, je bio super i s njima smo u kontaktu i nakon šoua. Naši suparnici u finalu, Amina i Edin Kurtović su bili super, tako da smo pri odlučivanju ko će biti pobjednik govorili da nam ne bi bilo krivo i da su oni pobijedili, jer su zaista super. Možda su ovaj put godine iskustva pobijedile. Oni su mladi pa mogu do nove sezone da se uvježbaju i ponovo prijave i imaju našu punu podršku. Još jednom želim da se zahvalim cijeloj ekipi koja je radila i koja radi na ovom projektu. Zaista je super iskustvo, a i nagrade su odlične. Želimo OBN- u uspjeh u daljem snimanju i veliku gledanost – govore na kraju pobjednici prve sezone kuharskog šoua “Da, draga”.