Počinje nova sezona “Cornera”, emisije koju muzičari smatraju najboljom emisijom u BiH

Treća sezona muzičke emisije “Corner – muzički klub”, koju na BHT1 vodi i uređuje Ajdin Taći, danas počinje da se emitira u već poznatom terminu od 22.40 sati.

“Corner – muzički klub” je jedna od rijetkih emisija ovog formata na domaćim televizijama, tako da je od samog početka emitiranja postala jedna od najgledanijih. Kao i u prethodnim sezonama iz emisije u emisiju gledatelji će uživati u izvedbama kvalitetnih pjevača i muzičara sa domaće scene.

– Novu sezonu će otvoriti poznato ime bosanskohercegovačke muzičke scene, čovjek sjajnog glasa, ali i autor velikog broja hitova, Nermin Puškar. Što se tiče novina u novoj sezoni, mogu reći da smo od ove sezone odlučili uvesti „opciju“ gostovanja cijelog benda, a ne samo pjevača, kao što je do sada bio slučaj. Riječ je o specijalnim izdanjima našeg serijala. Dakle, povremeno će naši gledatelji moći pratiti emisiju „Corner plus – muzički klub“ i mislim da će to dodatno obogatiti repertoar, a ujedno ćemo predstaviti neke bendove koji se mogu pohvaliti kvalitetnim autorskim radom – kaže urednik i voditelj Ajdin Taći.

Kako dodaje, uradili su i male scenografske korekcije. Također, cilj im je da gosti i dalje budu kvalitetna muzička imena, ali i imena koja nisu imala priliku biti u prve dvije sezone.

– Bend se također nije mijenjao i ostaje stalna postava. Tako da će gledatelji već u prvom izdanju emisije na sceni, pored Nermina Puškara, moći vidjeti bend u sastavu Nenad Tešić- šef benda i klavir, Ajsela Zoronjić-prateći vokal, Medina Turković- prateći vokal, Mujo Behmen-gitara, Dinko Šimunović-bass gitara, Amar Češljar-bubanj i udaraljke, Adis Sirbubalo-klavir, Aleksandar Arsić- truba i Mirza Sijerčić-saksofon. Trajanje emisije ostaje 30 minuta i to je neki optimum za taj koncept koji mi radimo. Međutim, kada budemo radili specijalna izdanja u vidu već pomenute „Corner plus – muzički klub“, trajanje emisije će ići do 50 minuta, ali to će varirati od emisije do emisije, u zavisnosti od benda koji bude gost u specijalnom izdanju – pojašnjava Taći.

Ajdin je već dvije sezone radio na emisiji kao voditelj, urednik i producent.

– Moram priznati da kada za prve saradnike imate ovako kvalitetne i cijenjene muzičare, kao i cijeli tim koji učestvuje u realizaciji, svaki posao je jednostavan i predstavlja čisto zadovoljstvo. Krajnji kvalitet nam je glavna i najvažnija vodilja u procesu rada. Bitno nam je da su nam gosti kvalitetna muzička imena. Veliki broj tih imena koja su prošla kroz prethodne dvije sezone su iz Bosne i Hercegovine, ali već godinama ne žive u našoj zemlji. Tako da, uvijek su nam na prvom mjestu izvođači iz BiH, ali će se dešavati i iznimke i cilj nam je da se u tom pogledu „proširimo“ van granica naše zemlje – govori na kraju urednik i voditelj emisije “Corner – muzički klub”.