Počinje projekat „Spoj kulture i tradicije na Žutoj tabiji“

Turistička zajednica Kantona Sarajevo i ZUP „Baščaršija“ simbolično obilježavaju početak zajedničkog projekta „Spoj kulture i tradicije na Žutoj tabiji“.

Pucnjem topa sa bedema Žute tabije simbolično ćemo obilježiti početak realizacije projekta u srijedu, 27. aprila 2022. godine, u 27. večeri mjeseca ramazana kao jednoj od najodabranijih noći u mjesecu radosti i blagostanja.

Cilj projekta „Spoj kulture i tradicije na Žutoj tabiji“ je kreirati atraktivan kulturni i turistički proizvod koji će nizom zanimljivih dešavanja obogatiti turističku ponudu Sarajeva, a svim građanima, posjetiteljima, domaćim i stranim turistima ponuditi dodatne sadržaje koji će im boravak u Kantonu Sarajevo učiniti interesantnjim, kvalitetnijim i potpunim, te pružiti dodatne motive dolaska i produženog boravka za vrijeme trajanja ljetne turističke sezone.

Projekat će biti realizovan u periodu do 31. avgusta 2022. godine, a posjetiocima će osigurati bogat program koji će uključivati niz kulturno-zabavnih sadržaja, poput filmskih projekcija, postavki izložbi, koncerata tradicionalne i duhovne muzike, predvečernjih druženja i slično. Posebno nam je zadovoljstvo naglasiti da će se većina dešavanja u sklopu ovog projekta odvijati u toku Sarajevo Film Festivala koji je jedan od najznačajnijih kulturnih i društvenih događaja u cijeloj regiji.

Svi sadržaji će biti besplatni za posjetitelje.

Sva dešavanja održavat će se na području Žute/Jekovačke tabije s ciljem da se ovaj lokalitet oživi kao značajna turistička atrakcija Sarajeva, te doprinese očuvanju i promociji zajedničkog materijalnog i nematerijalnog naslijeđa.