POZIV:Predstavaljanje Analize tržišne inteligencije, inovacija i sposobnosti komercijalizacije prekograničnih malih i srednjih preduzeća

utorak19. aprila, u Hotelu Palisad, sa početkom u 12:00h, održat će se zvanično predstavljanje Analize tržišne inteligencije, inovacija i sposobnosti komercijalizacije prekograničnih MSP za metaloprerađivačku, drvnu i prehrambenu industriju.

Dokument je izrađen u okviru projekta „Podrška za unapređenje konkuretnosti i zapošljavanja-ENHANCE“, koji se implementira u okviru IPA Programa  prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina 2014-2020, sa ciljem jačanja ekonomskog rasta i održivih mogućnosti zapošljavanja u industrijskim malim i srednjim preduzećima (MSP) na prekograničnom području Sarajevske makroregije i Zlatiborskog okruga.

Tijelo za ugovaranje ovog projekta je Ministarstvo finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU), Republike Srbije.

Organizatori ovog događaja su Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine, Regionalna privredna komora Zlatiborskog upravnog okruga i Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti – Energis.

Događaj je namijenjen za predstavnike vlasti, predstavnike visoko obrazovnih institucija, predstavnike malih i srednjih preduzeća i nevladinog sektora.

Prijave su otvorene putem linka: http://skr.rs/zMEq, zbog ograničenog broja mjesta vašu prijavu možete izvršiti do 16.04.2022. godine.