Proslavljena crossover pijanistica Andrijana Arlen predstavlja album „Meet Me on Christmas“

A.Arlen: „Velika mi je želja nastupiti u Sarajevu!“

Proslavljena crossover pijanistica Andrijana Arlen ovog prosinca svojim fanovima daruje božićni album „Meet Me on Christmas“ koji najavljuje autorskim singlom „Snowflakes“. Uz ovu autorsku kompoziciju, na albumu se nalaze najpopularnije i najznačajnije svjetske božićne hit skladbe poput „We Wish you a Merry Christmas“, „Silent Night“, „Carol of the Bells“ i druge.

„Na albumu sam objedinila izbor meni najdražih božićnih pjesama koje ovdje predstavljam u fenomenalnim i potpuno novim klavirskim aranžmanima i uz zanimljive klavirske improvizacije“, otkriva virtuozna pijanistica koja već dugi niz godina živi i radi u Švedskoj.

Andrijanina autorska klavirska kompozicija „Snowflakes” posebno se ističe na novom albumu. „Snowflakes sam skladala doslovno u jedno popodne i potpuno spontano. Mašta me povela u dane mog djetinjstva i oživjela onu istinsku djetinju radost i ushićenje koje sam puno puta osjetila kada bi uoči Božića pao prvi snijeg. Vjerujem da će upravo tu nostalgiju i emociju publika uspjeti prepoznati u ovoj skladbi“, kaže Andrijana. Produkciju albuma „Meet Me on Christmas“ potpisuje renomirani švedski producent Denniz Jamm-JAMZ s kojim Andrijana u kontinuitetu sarađuje, a album je upravo objavljen na svim digitalnim platformama.

Inače, Andrijana Arlen je podrijetlom Makedonka, a klavir je počela svirati u dobi od samo osam godina kada joj je otac poklonio njezin prvi koncertni klavir. Nakon što je 2006. godine diplomirala na Glazbenoj akademiji u Skopju, napušta rodnu Makedoniju i seli u Malmö, gdje je magistrirala glazbenu pedagogiju te nastavila živjeti i raditi u Švedskoj. Njezin album prvijenac „Chasing Dreams“, na kojem je objavila svoje virtuozne crossover izvedbe odabranih klasičnih skladbi Bacha, Chopina, Beethovena, Rachmaninoffa i Mozarta, pribavio joj je veliku popularnost u Švedskoj i širom Europe, a trenutno se posvetila promociji svojeg rada u regiji.

„Najčešće nastupam u Švedskoj, Danskoj, Njemačkoj i Italiji, a imala sam i sjajnih koncerata u Bugarskoj i Srbiji. Na tom putu uspjeha nekako mi nije prirodno da svoje stvaralaštvo predstavljam samo daleko od kuće, zato sam odlučila u ovom razdoblju posebnu pažnju posvetiti našem podneblju i predstaviti se sa svojim stvaralaštvom i koncertno. Posebno mi je velika želja svoj prvi koncert održati u Sarajevu!“, naglašava ova karizmatična pijanistica, a doznajemo da su već u toku pripreme i da će sarajevska publika premijerno imati priliku uživati u Andrijaninom koncertu u proljeće 2023. godine.

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha s božićnom pjesmom „What Child is This”, koju je Andrijana Arlen snimila s američkim rapperom i producentom Deezelom,  ovogodišnji glazbeni projekt i album „Meet Me on Christmas“ zasigurno će vrlo brzo osvojiti srca publike na našim prostorima.

Follow Andrijana Arlen on social media:

https://www.instagram.com/andrijana.arlen.official/

https://web.facebook.com/andrijanapianomusic

https://www.youtube.com/c/andrijanapianomusic