Proslavljena crossover pijanistkinja Andrijana Arlen predstavlja svoj novi singl „Confusion“

KAKO ZVUČI RACHMANINOFF U TRAP I DANCE ARANŽMANU?

Poznata crossover pijanistkinja Andrijana Arlen predstavlja svoj novi singl „Confusion“, skladbu Rachmaninoffa, koju je odlučila rearanžirati uz trap i dance ritmove!

„Klasična muzika je danas nezanimljiva za mlađe generacije, a moja je misija da kroz ovakve crossover projekte to promijenim. Oduvijek sam sanjala velike snove, a s novim singlom ‘Confusion’ sam napokon unutar crossover žanra pronašla svoj autentični muzički stil“,  ističe  Andrijana Arlen, koja je za ‘Confusion’ sama napravila aranžmane, a skladbu je producirao švedski producent Denniz Jamm.

Potrudila se da ‘Confusion’ prati i ekstravagantan i futuristički video spot koji je sniman u produkciji kompanije PhD Production, u Beogradu, na čelu s Radomirom Rašom Novakovićem i pod rediteljskom palicom Nebojše Jokića, a u video spotu se Arlen pojavljuje u izdanju koje je gotovo nespojivo s klasikom. Sniman je po izvornoj ideji same Andrijane, a s njim je već nekoliko dana nakon premijere na svom You Tube kanalu zaintrigirala publiku.

Inače, Andrijana Arlen je porijeklom Makedonka, a klavir je počela svirati u dobi od samo osam godina kada joj je otac poklonio njezin prvi koncertni klavir. Nakon što je 2006. godine diplomirala na Glazbenoj akademiji u Skopju, napušta rodnu Makedoniju i seli u Malmö, gdje je magistrirala glazbenu pedagogiju te nastavila živjeti i raditi u Švedskoj. Njezin album prvijenac „Chasing Dreams“, na kojem je objavila svoje virtuozne crossover izvedbe odabranih skladbi velikih klasičnih majstora, Bacha, Chopina, Beethovena, Mozarta i drugih pribavio joj je veliku popularnost u Švedskoj i širom Europe, a iza nje su i vrlo zanimljive muzičke suradnje sa svjetskim zvijezdama, poput one koju je realizirala na pjesmi “What Child Is This” s američkim reperom, muzičkim producentom i trostrukim dobitnikom Grammy nagrade Deezleom.

Arlen se trenutno želi posvetiti promociji svojeg rada u regiji, a s ovim novim singlom ‘Confusion’ najavljuje i muzički smjer kojim će se dalje baviti.

„Nastavljamo raditi u ekstravagantnom i originalnom smjeru, pa već pripremamo i plesnu trupu koja će sa mnom nastupati na koncertima. Nadam se da ću uskoro imati priliku predstaviti se uživo svojoj publici u Bosni i Hercegovini, ali i cijeloj regiji“, zaključuje Andrijana Arlen.