Represent Communications Sarajevo i Beograd dobitnici srebra i dvije bronze na međunarodnoj dodjeli nagrada the!Award

Represent Communications u Sarajevu i Beogradu osvojili su tri nagrade na drugoj međunarodnoj dodjeli nagrada pod nazivom the!award, u organizaciji Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ). Za najbolje komunikacijske projekte u prethodnoj godini Represent Communications sa svojim timovima u Sarajevu i Beogradu osvojio je srebro i dvije bronze.


U kategoriji za društveno-odgovorno poslovanje, u kojoj nije bilo dodijeljeno zlato, srebro je osvojila kampanja „Superheroji maske nose ispod očiju” kompanije Hemofarm BiH i agencije Represent Communications Sarajevo i Red Box.
U istoj kategoriji, agencija Represent Communications Beograd osvojila je bronzu za CSR kampanju „Svaki komentar se računa“ za Recan Serbia. Represent Communications Beograd dobio je još jednu bronzu u kategoriji za odnose s javnošću za mala i srednja preduzeća. Projekt „First 3D printed house” za Eco Natura predstavlja prvu štampanu kuću u istočnoj Evropi.

U finalnoj večeri  the!award stručni žiri je dodijelio 16 nagrada u 6 kategorija, a radove je ocjenjivalo 12 komunikacijskih stručnjaka iz cijelog regiona.

Hrvatska udruga za odnose sa javnošću osnovana je 1994.godine i predstavlja udruženje koje okuplja velike stručnjake u odnosima sa javnošću i druge komunikacijske stručnjake sa ciljem edukacije, stručnog usavršavanja i informisanja svih članova, a radi unapređenja standarda u oblasti odnosa sa javnošću.