Samsung nova funkcija u aplikaciji motiviše korisnike Galaxy uređaja da učestvuju u ostvarivanju Globalnih ciljeva

Podstaknite prijatelje i porodicu da zajedno učestvuju u ostvarivanju Globalnih ciljeva i pratite svoj napredak preko nove funkcije „Donation Leaderboard“ na aplikaciji Samsung Global Goals

Mala djela mogu da imaju veliki uticaj. Kao stanovnici ove planete, svi imamo odgovornost da vodimo računa o ljudima i Zemlji jer je ona naš dom. Zato je kompanija Samsung Electronics 2019. godine postala partner Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i lansirala aplikaciju Samsung Global Goals (SGG). SGG aplikacija omogućava Galaxy zajednici da donira direktno za Globalne ciljeve UN-a, koriste zaključane ekrane da povećaju zaradu od oglasa i doprinesu skupljanju novčanih sredstava  gledanjem oglasa u aplikaciji. SGG aplikacija pomaže korisnicima da saznaju više o Globalnim ciljevima i daju doprinos finansiranju onih ciljeva koji njima najviše znače.

Preko nove funkcije ove aplikacije pod nazivom „Donation Leaderboard“, Samsung nudi nove mogućnosti Galaxy zajednici da se angažuje u vezi sa Globalnim ciljevima pravljenjem sistema rangiranja donacija. „Donation Leaderboard“ podstiče korisnike da doniraju za ove ciljeve, prate napredovanje donacija i ohrabre prijatelje, porodicu i druge korisnike Galaxy uređaja da učine to isto.

„Donation Leaderboard“, kojoj se pristupa preko odjeljka Doniraj u aplikaciji Samsung Global Goals1 pokazuje korisnicima koliko su donirali za konkretne Globalne ciljeve, kao i kako se njihova donacija rangira u odnosu na korisnike u njihovoj zemlji ili korisnike u cijelom svijetu2. Samsung se nada da će pružanjem šireg uvida u historiju donacija motivisati korisnike Galaxy uređaja da poboljšaju svoj rezultat u „Donation Leaderboard“, u korist ostvarivanja Globalnih ciljeva.

Aplikacija Samsung Global Goals predstavlja moćno sredstvo za Galaxy zajednicu da se udruži u cilju pružanja podrške Globalnim ciljevima. Do prije samo nekoliko mjeseci je već prikupljeno 10 miliona dolara preko ove aplikacije i ta sredstva su donirana kako bi se pomoglo da UNDP promoviše izdržljivost i ubrza napredak ka ostvarivanju ovih ciljeva. Samsung se nada da će „Donation Leaderboard“ pomoći da se ovaj trend održi i nudi novi, zabavan, interaktivan način da Galaxy zajednica doprinese onim ciljevima koji im najviše znače. Do sada su korisnici Galaxy uređaja usmjerili najviše donacija za 2. cilj: svijet bez gladi, za kojim slijede 1. cilj: svijet bez siromaštva i 6. cilj: čista voda i sanitarni uslovi.

Globalni ciljevi, definisani 2015. godine, predstavljaju ukupno 17 ciljeva koje su se svjetski lideri dogovorili da ostvare do 2030. Ovi ciljevi imaju moć da zaustave klimatske promjene, riješe pitanje nejednakosti, ukinu siromaštvo i prevaziđu druge vodeće globalne izazove. Da bismo ostvarili Globalne ciljeve, treba da pojačamo sve pojedinačne i kolektivne napore.

Samsung je posvećen primjeni snage tehnologije kako bi ponudio mogućnosti da Galaxy zajednica djeluje kao podrška Globalnim ciljevima. Zajedno imamo moć da napravimo ogromne promjene. Posjetite aplikaciju Samsung Global Goals kako biste dali svoj doprinos ostvarivanju onih ciljeva koji vam najviše znače.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiriše svijet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svijt televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rješenja. Za najnovije vijesti posjetite Samsung http://news.samsung.com.

1 Zahtijeva verziju aplikacije 3.0.00.9 ili noviju.
2 Korisnici prvo treba da daju pristanak za prikazivanje svojih ličnih podataka na tabeli

Podešavanja se mogu promijeniti u svakom trenutku uključivanjem ili isključivanjem opcije „Prikaži profil na tabeli“ u odjeljku za podešavanja u aplikaciji.