Samsung započinje novu eru Calm Tehnologije za SmartThings platformu na konferenciji SDC22

0
150

Developeri i kreatori će otkriti kako osvježen pristup SmartThings otvara vrata novom svijetu savršene povezanosti

Samsung Electronics je objavio da će biti domaćin Samsung Konferencije Developera 2022 (SDC22) u kongresnom centru Moskon Nort u San Francisku 12. oktobra. Tema ovogodišnje konferencije, koja će biti organizovana i uživo i online, su planovi kompanije za razvoj SmartThings platforme i saradnja sa developerima i kreatorima na stvaranju povezanih iskustava nove generacije za milione ljudi širom svijeta.

Očekuje se da Samsung na konferenciji SDC22 predstavi nadogradnju svojih softvera, usluga i platformi, uključujući SmartThings, kako bi omogućio bolji, povezaniji svijet za sve nas. Kompanija će prikazati svoju viziju Calm tehnologije, gdje se uređaji savršeno povezuju za inteligentnije korisničko iskustvo.

Konferenciju SDC22 otvara Jong-Hi Han, potpredsjednik, izvršni direktor i voditelj Samsung Device eXperience odjeljenja, koji će govoriti o viziji kompanije. Njemu će se pridružiti drugi izvršni direktori kompanije, koji će predstaviti strategije u oblastima kao što su tehnologije budućnosti. Među ostalim govornicima su:

  • Sebastian Seung, predsjednik i direktor istraživanja u kompaniji Samsung Electronics
  • Yongjae Kim, izvršni potpredsjednik, zamjenik direktora tima za istraživanje i razvoj, divizija za vizuelne prikaze u kompaniji Samsung Electronics
  • Sang Kim, viši potpredsjednik i direktor proizvoda i marketinga, Samsung Electronics Amerika
  • Jaeyeon Jung, potpredsjednica i direktorica SmartThings, divizija za mobilno iskustvo u kompaniji Samsung Electronics
  • Hyesoon Jung, potpredsjednica i direktorica grupacije za planiranje istraživanja i razvoja, divizija za mobilno iskustvo u kompaniji Samsung Electronics
  • Mark Benson, direktor SmartThings
  • Anil Yadav, direktor Bixby Laba, Samsung istraživanje Amerika

Pored uvodnog obraćanja, na konferenciji SDC22 bit će organizovane i odvojene sesije otvorene i za prisutne i za učesnike online, koji će imati priliku da sarađuju i saznaju nešto više o najnovijim Samsung platformama i alatima za developere, kao što su Bixby, One UI 5, SmartThings i Matter, Samsung Wallet, Tizen itd, kao i o mogućnostima istraživanja partnerskih ekosistema.

Sam događaj nudi praktično iskustvo na Samsung tehnološkom trgu, uključujući mogućnost ispitivanja novih SmartThings scenarija i najnovijih Samsung inovacija. Učesnici koji lično prisustvuju će također imati priliku za networking i različite aktivnosti na mjestu događaja.

SDC22 će obuhvatiti i dodatne aktivacije za online učesnike, kao što je Laboratorija za kodiranje, gdje developeri mogu da usavrše svoje vještine kodiranja.

Za više informacija o Samsung Konferenciji Developera 2022. posjetite http://developer.samsung.com/sdc.