Sve je spremno za rock koncert ZAR-a i “Atomskog skloništa”

U Jelahu je sve spremno za pravu rock poslasticu. Za večeras je zakazan koncert na kojem će nastupiti grupe ZAR i “Atomsko sklonište”.

Glavni “krivac” za ovaj muzički događaj o kojem se posljednjih dana priča u Tešnju je lider benda ZAR Amir Pilav Cvale. Iako već decenijama živi i radi u Njemačkoj, Pilav je jako vezan za svoj rodni Tešanj.

ZAR će večeras nastupiti u izmijenjenom sastavu i, pored lidera Pilava, na bini će biti prateći vokal Neda Petrušić, gitaristi Bane Jelić i Mladen Janković, bas gitara Vuk Vukojević,  klavijaturista Milan Kordulup i za bubnjevima Igor Vukojević.

– Ovaj koncert je moj poklon Tešnju. Siguran sam da će brojni ljubitelji dobre muzike u Tešnju i okolini istinski uživati u ovom višesatnom muzičkom događaju. U goste nam stiže “Atomsko sklonište” predvođeno Brunom Langerom. Prije muzičkog dijela programa, svi posjetioci će moći uživati u roštiljadi i ostalim iznenađenjima već od 17 sati – kaže Amir Pilav Cvale koji dodaje da će se na repertoaru ZAR-a naći njihove pjesme kao što su “Mikrokosmos”, “Bijelo”, “Idi svojim putem”, “Biljeg”, “Kako si zaslužila”.