Telemach BH dobitnik dvije nagrade za najbrži internet i najbolju internet mrežu u Bosni i Hercegovini od Ookla®

Prema zvaničnim rezultatima mjerenja zasnovanih na 853,284 testova korisnika Speedtest® aplikacije, Telemach internet je najbrži, a internet mreža najbolje ocijenjena u BIH.

Na osnovu testova sprovedenih od strane korisnika putem aplikacije Speedtest® kompanije Ookla®, svjetskog lidera u aplikacijama za testiranje, prikupljanje podataka i analizu fiksnih i mobilnih mreža, Telemach BH internet u trećem i četvrtom kvartalu 2021. godine ostvario je ocjenu 66,42 Speed ScoreTM što je daleko najbolji rezultat u BIH.

Istraživanje sprovedeno na 853,284 testova korisnika interneta, uključujući i testove putem WIFI konekcija od 01.07. do 31.12.2021. godine zvanično je potvrdilo da je internet kompanije Telemach BH najbrži, dok je internet mreža najbolje ocijenjena u cijeloj zemlji na osnovu mjerenja korisničkog zadovoljstva.

Vodeća Speedtest® aplikacija kompanije Ookla® predstavlja nezavisan i precizan metod mjerenja brzine, koji je tokom vremena postao globalni zlatni standard kada je riječ o ovoj industriji. Speedtest® nagrade, koje dodjeljuje kompanija Ookla®, rezervisane su za telekomunikacijske operatere koji su pružili izuzetne internet performanse i pokrivenost na tržištu.

Ovo priznanje je došlo kao rezultat predanog decenijskog rada na razvoju Telemach mreže u Bosni i Hercegovini, i za Bosnu i Hercegovinu. Nagrada za najbrži internet i najbolju mrežu prema ocjeni korisnika, ima dodatnu vrijednost sada kada su naši servisi posebno važan dio života svih naših korisnika.

Kompanija Telemach BH je prva uvela širokopojasni internet u Bosni i Hercegovini i uvijek je prva donosila inovacije na tržište.

* Najbrža fiksna internet mreža u Bosni I Hercegovini prema Ookla® na osnovu mjerenja aplikacije Speedtest Intelligence® za period od 01.07. do 31.12.2021. Nagrada za najbolju mrežu u Bosni I Hercegovini bazirana na Ookla® analizi na osnovu mjerenja korisničkog zadovoljstva u periodu od 01.07. do 31.12.2021. Ookla zaštitni znak se koristi uz dozvolu.

Speed ScoreTM uključuje mjerenje download i upload brzine u Bosni i Hercegovini kako bi se procijenila brzina postignuta na mreži.