U centru Banje Luke održan treći Teqvoly turnir u sklopu ljetne turneje, finale u Sarajevu sve bliže

102

U subotu, 23. jula, na Trgu Krajine u samom centru Banje Luke nastavljena je sjajna ljetna turneja “Mozzart Teqvoly Summer Tour 2022”, a trijumf i prvo mjesto opet su osvojili Tamara Češić i Rijad Begić, pobjednici nedavno održane manifestacije u Mostaru. 

Najbrže rastući sport na svijetu u centru Banje Luke privukao je veliku pažnju svih prolaznika i još jednom je promovisana jedna potpuno nova sportska paradigma, a ono što je najvažnije, sve je prošlo u fer i sportskom duhu te je nakon nekoliko sati odlične igre viđeno još jedno izuzetno zanimljivo finale i žestoka borba za svaki poen. 

Pobjedu su, baš kao i u Mostaru, odnijeli Rijad Begić i Tamara Ćešić koji su u finalu bili bolji od Mirze Mašića i Amne Neimarlije, dok su treće mjesto osvojili Amar Vilogorac i Amna Mušija. 

Velike vrućine ni ovaj put nisu omele igrače i organizatore da ideju organizacije sprovedu u djelo od početka do kraja, a pomoć im je pružila i SARA prirodna voda koja je sve vrijeme bila dostupna prisutnim u “Teqvoly prostoru”. 

Kao što je to najavljeno i prije početka turneje, na svakom pojedinačnom turniru osigurane su vrijedne nagrade, a da trud ne bude uzaludan, pobrinuli su se Monri Payments by Payten i BH Telecom te prvo mjesto nagradili sa 500 KM, drugo sa 300 KM, a treće sa 200 KM. 

Uz to, drugoplasirani su dobili dva vaučera u Bauer centru za regeneraciju tijela, dok su trećeplasirani dobili vaučer za besplatan vikend u hotelu Carpe Diem u Mostaru.

Za glavnu nagradu u velikom finalu i na završnom turniru u Sarajevu pobrinuli su se Vas Tour Bosnia and Hercegovina i Turistička zajednica Kantona Sarajevo koji su za pobjednike osigurali sedmodnevni all inclusive boravak u Albaniji.

Kotizacija za učešće je iznosila 20 KM, a sav prihod je otišao u humanitarne svrhe i proslijeđen je organizaciji Pomozi.ba.

Organizatori iz ACAR Eventsa još jednom su se posebno zahvalili domaćinima iz Banje Luke kao i neumornim sponzorima koji su još jednom omogućili da organizacija i kompletan događaj budu na vrhunskom nivou.

“Ponosni smo što turneja ide svojim tokom i što smo uspješno realizovali još jedan turnir, ovaj put u Banjoj Luci. Veliko hvala Gradskoj upravi Banje Luke i gradonačelniku Drašku Stanivukoviću koji je od početka prepoznao naš rad i trud te nam pružio bezuvjetnu podršku u svim aspektima organizacije. Mnogo nam znači zajednička saradnja i obećavamo da će Banja Luka i u budućnosti biti naša nezaobilazna lokacija i mjesto gdje s radošću dolazimo”, poručio je Adni Challenger, izvršni direktor ACAR Eventsa.  

Nakon događaja u Banjoj Luci, slijede turnir u Kaknju (31. juli) te četiri općine u Kantonu Sarajevo – 6. augusta Općina Novi grad (Centar “Safet Zajko”), 10. augusta Općina Vogošća (plato ispred KSC Centra), 13. augusta Vilsonovo šetalište, dok je veliko finale zakazano za 19. august u glavnom gradu naše države i to za posljednju noć Sarajevo Film Festivala.

Finale će biti održano na platou ispred BBI centra.