U Sarajevu održan Ladies & Gentlemen: Sustainable living – kao obavezan način života

Noć kulture, networkinga i relaksacije…

U prelijepom ambijentu Botaničkog vrta Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine u Sarajevu – održan je Ladies & Gentlemen event – gala tematski događaj koji okuplja pripadnike bh. biznis, modne, kulturne, društvene scene… i svake godine nosi jednu od snažnih poruka.

I ove godine event je počeo centralnim događajem – Ladies & Gentlemen panelom. Na temu Sustainable living – govorila su respektabilna lica iz svijeta dizajna, Irma Kohel – grafička i produkt dizajnerica – koja je istakla važnost minimalnih grafičkih komada, napravljenih sa strašću i energijom, a sve pod markicom Vegan friendly. Emir Salkić arhitekta i produkt dizajner, vlasnik je arhitektonskog studija i 3D radionice – govorio je o dizajnu drvenog bicikla i igračaka – te njihovim benefitima, Adnan Hajrulahović Haad, poznato ime bh. dizajnerske scene pričao je o projektima na kojima je bio angažiran prethodnih mjeseci… Vodio je tri edukativne eko radionice za 60 učenica i učenika srednjih tekstilnih škola u Banjoj Luci, Žepču i Brčko Distriktu tokom dva mjeseca. Cilj radionica, i na koncu modne revije bila je edukacija mladih o važnosti upcyclinga u modnoj industrije…

Nakon sjajnog panela koji je moderirala Hatidža Hadžimuhamedović, program se nastavio muzičkim performansom Gonzo benda i Ajle Začine, te plesnim koreografijama plesnog kluba Aster.  Više od 200 zvanica – dodatno je uživalo i u aktivnostima sponzora i prijatelja projekta koji su se pobrinuli za nezaboravno iskustvo. 

Važnost temi i projektu dali su: BH Telecom, Catrice cosmetics, Gema, A-derma, Philips,  Swarovski, Health Focus, Lasta, Mak Zara, Plaza, La Piel, Hellena, bioten, Hercegovina produkt, Cvjećara Vjetrenjača.

U ovoj noći Ladies & Gentlemen poslao je snažnu poruku i ukazao na važnost održivog razvoja i poslovanja.