U Sarajevu održan Vinosar, ljubitelji vina uživali u vinima iz BiH i regiona

Četvrto izdanje Vinosara, međunarodnog festivala vina i gastronomije, održano je jučer u glavnom gradu BiH.

Domaćin događaja, sarajevski hotel Radon Plaza, bio je mjesto susreta, druženja i uživanja u najboljim vinima domaćih i proizvođača iz regiona.

Na brojnim izložbenim štandovima posjetioci i vinski znalci mogli su degustirati vina Kutjevo D.D., Vinogradi Nuić, Badel 1862, Vinarija Benkovac, Vinarija Keža, Vino Milas, AG Carska vina, Podrum Ostojić, Vinarija Čitluk, Vinarija Vilinka, Vinarija Buntić, Hercegovina Produkt, Vinarija Dida, Vinarija Daorson, Podrum Tolj, Vinarija Dodig, Puntar Wines Estate, Vina Domano. Gurmanske delicije predstavili su Džajić Commerce d.o.o, Puđa sir, Mons Produkt, Domaćinstvo Đukarić, Bariba, Llaeth, Livanjska mljekara, a osvježenje svojim prepoznatljivim proizvodima je ponudio i Sarajevski kiseljak.

– Najviše su se tražila crna vina poput našeg Trnjak Premium, jer je došlo hladnije vrijeme i ona se više piju. Ovaj festival nam puno znači jer imamo priliku da se predstavimo našim kupcima koji često piju naša vina. Posjećujemo i sajmove u regiji, a uvijek je dobro pojaviti se na ovakvim događajima – kazali su izlagači iz Vinarije Nuić.

Organizatori su zadovoljni Vinosarom, kao i posjetioci koji su raspoloženi napustili hotel Radon Plazu.

– Zadovoljstvo je biti dio ove priče u organizaciji Vinosara, gdje postoji dobar dio vinskih autoriteta. Drago nam je da mi kao lokalna firma koja se baviti prodajom i distribucijom vina i pića možemo da podržimo ovakve lijepe događaje. Nadamo se da ćemo zajedno u budućnosti ljubiteljima vina pokloniti još ovakvih manifestacija – kaže Muamer Mulić, suvlasnik firme Šamon.

Gosti festivala su imali priliku da se upoznaju i sa radom i uslugama agencije za prodaju nekretnina u Turskoj „New life Turkey“.

Od poznatih ličnosti festival su posjetili Nijaz Skenderagić, biznismeni Avdo Ćenanović i Selen Balić, menadžer Almir Murtezić, Dejan Radović, vlasnik hotela Garden City Jasmin Badžak, Rešad Muratović, Saša Cvijetić…