Unosite li dovoljno vitamina u svoj organizam? Ova namirnica ima ih čak sedam!

Dolaskom ljetnih dana i izloženosti sve većim dnevnim temperaturama, dolazi do promjena i u našem tijelu. Često smo izloženi savjetima o unosu dovoljno vode u organizam, o manjoj konzumaciji „teške“ hrane, kao i o izbjegavanju izlaganja direktnim zrakama sunca, posebno u poslijepodnevnim satima. No, što je s unosom vitamina u naš organizam? Trebamo li povećati njihov unos?

Naravno, odgovor na ovo pitanje je potvrdan. S obzirom na povećan gubitak tjelesne tekućine, kojim gubimo i ostale vrijedne tvari iz našeg organizma, a koje su potrebne za normalnu funkciju našeg tijela, potrebno ih je redovno nadoknađivati.

Upravo tome doskočio je Lactalis BH kada je na tržištu predstavio liniju mlijeka obogaćenu s čak 7 vitaminima, koja je nedavno promijenila dizajn i ime – Dukat mlijeko multivitamin. U samo 100 grama Dukat trajnog mlijeka multivitamin, nalazi se čak 120 mg kalcija, 3.1g proteina te vitamini A, E, B1, B3, B5, B6 i B7 koje bismo svakako trebali uključiti u svoju prehranu. Drugim riječima, samo jedna čaša Dukat trajnog mlijeka multivitamin dnevno, osigurava unos esencijalnih hranjivih nutrijenata koji su potrebni za optimalno funkcionisanje organizma.

Vitamini koje pronalazimo u Dukatovoj liniji mlijeka obogaćenog s čak sedam vitamina, veoma su važni za pravilan rad našeg organizma. Imajući to na umu, našim smo kupcima htjeli ponuditi jedinstven proizvod koji ih sve objedinjuje, a upravo to je Dukat trajno mlijeko multivitamin“, pojašnjava nam Edin Bahić, rukovodilac proizvodnje Lactalis BH.

Dakle, osim unosa dovoljne količine vode, pobrinite se da u svoj organizam unosite i sve potrebne vitamine i spremni dočekajte nadolazeće ljetne dane!

Više informacija o proizvodu i Lactalis BH pronađite na stranici www.lactalisbh.ba.

Lactalis Group danas je globalni lider u mliječnoj industriji, prisutan u svim kategorijama ovog biznisa na tržištu. Lactalis grupa zapošljava 80.000 zaposlenika u 94 zemlje. Robne marke Lactalis Group danas se prodaju u više od 160 zemalja širom svijeta, od kojih su najpoznatije robne marke Président, Galbani, Parmalat, Lactel, Dukat, Société, Seriously Strong, Salakis, Food Master, Lauki, Mama Luise. Kompanija Lactalis BH kao dio Lactalis Group danas se nalazi u samom vrhu mliječne industrije u BiH, a svoju stabilnu poziciju osigurava kontinuiranim ulaganjima u razvoj primarne proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda