Uspješna Bosanka Đemila Talić-Gabriel: Od Halida sam naučila nekoliko odličnih životnih lekcija

Uspješna Bosanka Đemila Talić-Gabriel, ambasadorica dobre volje Sigurne kuće u Sarajevu i istaknuta humanitarka koja je realizirala niz projekata pomoći različitim udruženjima u Bosni i Hercegovini, priprema se za povratak u domovinu.

Posljednjih mjeseci ona je bila u njenom drugom domu – Australiji. Zajedno sa suprugom Chrisom pomagala je najugroženijim kategorijama i ljudima na marginama društva, kako u ovoj zemlji, tako i u inostranstvu. 

U Australiji je Talić-Gabriel angažovana u ulozi savjetnice pri Multikulturalnom savjetodavnom vijeću policijskog komesarijata u Novom Južnom Velsu, te kao članica Liberalnog Vijeća žena Novog Južnog Velsa i UN Woman National Comitee Australia.

Nedavno su ona i njen suprug održali predavanje na temu multikulturalizma diplomcima Policijske Akademije Novog Južnog Velsa, na kojoj su redovni gosti predavači.

Nakon brojnih obaveza i zaduženja, Talić Gabriel s nestrpljenjem čeka da krajem mjeseca dođe u BiH i ponovo vidi brojne drage prijatelje. Posebno je raduje što će moći da prisustvuje koncertima naših zvijezda.

Naime, Đemila je svojevremeno organizirala koncerte brojnih poznatih imena sa bh. estrade u Australiji. Sa mnogim od njih je veže višegodišnje prijateljstvo. 

– Halid Bešlić, Dražen Žerić Žera, Hanka Paldum, samo su neke od najpoznatijih ličnosti sa estrade koje mogu nazvati prijateljima. Halid nam je pjevao i na svadbi u Sarajevu i redovan je gost u našoj vili Gabriel u Neumu. Mnogo lijepih trenutaka i koncerata veže me i sa Žerom, ali i Hankom Paldum. Od Halida sam naučila nekoliko odličnih životnih lekcija i njegovi savjeti su mi mnogo koristili. Tu je i naš slikar Adin Hebib koji nas uvijek nasmije svojim šalama – kaže Đemila Talić Gabrijel koja u junu i julu planira biti na nekoliko koncerata Halida Bešlića i “Crvene jabuke”.