Vinarija Vukoje oduševila na Grand Tastingu u Beogradu, u maju učestvuje na najvećem vinskom sajmu u Evropi

Ekskluzivna vinska manifestacija u regionu Grand Tasting održana je 26. marta 2022. godine. u Beogradu.

U hotelu Metropol Palace stotine ljubitelja vina imali su priliku na jednom mjestu u jednom danu da probaju izbor najboljih regionalnih vinarija, od kojih su mnoga i nedostupna na tržištu.

Centralno mjesto na Grand Tastingu zauzelo je 30 odabranih vinara i vinarija s prostora nekadašnje Jugoslavije, a u pratećem programu predstavljena je Selekcija regionalnih oranž vina.

Tako su Sloveniju predstavljala vina iz vinarija Batič, Jakončič, Simčič, Istenič, Movia, Sirk, Podverščič, Prus, sve ugledna imena u svjetskim okvirima. Iz Hrvatske je bilo Santa Elisabeta istarske vinarije Benvenuti, a tu su još bili i Enjingi, Clai, Roxanich, Korta Katarina, Degrassi, Kozlović, Bibich, Boškinac, Matošević, zatim iz Bosne i Hercegovine Vukoje i Nuić, a od makedonskih vinarija Tikveš i Chateau Kamnik, te Plantaže i Knežević iz Crne Gore.

– Drago nam je da smo na pravi način predstavili Bosnu i Hercegovinu. Vinarija Vukoje se predstavila sa vinima Burgundac bijeli, Carsko vino, Vranac Rezerva u vertikalama iz tri različite godine. Velika je stvar učestvovati na najboljim regionalnim, evropskim i svjetskim festivalima. Naša vina su postala poznata širom svijeta, a, da bi zadržali mjesto koje nam zasluženo pripada, moramo još više da se trudimo. U aprilu ćemo se posvetiti našim vinogradima, a u maju nas očekuje Pro Wine Diseldorf, najveći vinski sajam u Evropi– kaže Radovan Vukoje.

Srbiju su na ovoj ekskluzivnoj vinskoj manifestaciji predstavljali Aleksandrović, Temet, Radovanović, Kovačević, Cilić, Milijan Jelić, Vino Budimir, Vinarija Zvonko Bogdan, Deurić, Erdevik, Maurer, Bikicki i veliko prošlogodišnje otkriće, sasvim nova vinarija Probus Vineyards.