Wizz Air prevozi rekordan broj putnika na vrhuncu ljetne sezone

0
120

Od juna do augusta prevezeno 12,9 miliona putnika

Wizz Air, najbrže rastuća i najodrživija aviokompanija u Evropi, slavi ogroman broj putnika preveznih između juna i augusta, a riječ je o skoro 13 miliona putnika prevezenih tokom ljetnih mjeseci. To predstavlja rast od 76% u odnosu na prethodnu godinu.

Tokom ljeta, Wizz Air je nastavio da širi svoju mrežu, dodajući 63 nove rute na 38 različitih i uzbudljivih destinacija u Evropi i šire. Aviokompanija je dočekala 13 potpuno novih Airbus aviona između juna i augusta, čime je svoju flotu povećala na 165. Na tržištu Bosne i Hercegovine Wizz Air leti sa tri aerodroma – iz Sarajeva, Tuzle i Banje Luke, ka destinacijama u zapadnoj i sjevernoj Evropi te Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Ultramoderna i efikasna flota ove aviokompanije jača njenu poziciju jedne od najodrživijih svjetskih aviokompanija i omogućit će Wizz Airu da dodatno smanji svoj ekološki otisak za 25% po putničkom kilometru do kraja decenije.

Evelin Jeckel, službenica za mrežu u Wizz Airu, je kazala: „Ponosni smo što smo prevezli rekordan broj putnika tokom vrhunca ljetne sezone, posebno s obzirom na dobro dokumentovane izazove sa kojima se suočava čitava turistička industrija. Ova tri mjeseca bila su još jedan uzbudljiv period ekspanzije, s nekim važnim događajima, uključujući najavu 20 novih ruta iz cijele Evrope u Saudijsku Arabiju. I ne samo to, već smo na vrijeme za zimsku sezonu ponovo pokrenuli brojne rute iz baza širom Evrope, dajući našim klijentima još veći izbor pri odlučivanju o svojoj sljedećoj destinaciji. Želimo da se zahvalimo našim vjernim klijentima što nastavljaju da biraju Wizz Air zbog naših niskih cijena, raznolike mreže ruta, odlične usluge i ultra-efikasnih aviona.”

O Wizz Airu

Wizz Air, najbrže rastuća i najodrživija evropska ultra-niskotarifna aviokompanija, ima flotu od 165 Airbus A320 i A321 aviona. Tim posvećenih vazduhoplovnih profesionalaca pruža vrhunsku uslugu i veoma niske cijene, što Wizz Air čini glavnim izborom od 27,1 miliona putnika u finansijskoj godini F22 koja se završava 31. marta 2022. Wizz Air je izlistan na Londonskoj berzi pod oznakom WIZZ. Kompanija je nedavno proglašena jednom od deset najsigurnijih svjetskih aviokompanija od airlineratings.com, jedine svjetske agencije za ocjenjivanje sigurnosti i proizvoda, a ATW je Wizz Air proglasio kompanijom godine za 2020., što je najveća čast koju aviokompanija ili pojedinac mogu dobiti, odajući priznanje pojedincima i organizacijama koje su se istakle izvanrednim performansama, inovacijama i vrhunskom uslugom.

Za više informacija:

Zsuzsa Trubek, Communications Manager, Wizz Air: +36 70 652 4115

Follow us on Instagram: @wizzair

Follow us on Facebook: @wizzair

Follow us on Twitter: @wizzair