8 zlatnih pravila šminkanja za sve djevojke s naočalama

130
1. Zaboravite na tamne sjene 

Smokey eyes ispod naočala nije najbolja opcija. Oči će jednostavno izgledati pretamno. Birajte svjetlije nijanse, a želite li ipak nešto dramatičniji look, na pregibe kapaka nanesite malo tamnije sjene.

2. Okvir naočala i eyeliner ne smiju biti u istoj boji

Nanesite eyeliner koji je sličan boji okvira, ali ne identičan. S crnim okvirima kombinirajte sivu, smeđu ili tamnoplavu olovku za oči, a sa smeđim okvirima nosite bronzanu.

3. Ne zaboravite na uvijač

Kako biste što više “otvorili” pogled, ne izostavljajte uvijač za trepavice. Uvijačem pritisnite trepavice sasvim blizu korijena i zatim nanesite maskaru.

4. Bez maskare na donjim trepavicama

Za maskaru na donjim trepavicama većina vizažista reći će “ne”. Takav nam izgled jednostavno dodaje godine, a nosite li naočale, sve skupa može izgledati još gore. Tamna boja i okviri stvaraju sjene ispod očiju pa lice izgleda umornije.

5. I koža lica zaslužuje jednaku pažnju

Bez obzira što je naglasak na očima i ostatak lica mora izgledati besprijekorno. Kožu nahranite prije nanošenja pudera, a nepravilnosti uklonite korektorom.

6. Kriva nijansa korektora

Odabrati odgovarajuću boju korektora i inače je zahtjevno. U slučaju s naočalama, birajte isključivo žućkaste nijanse. One najbolje prekrivaju tamne podočnjake i eventualno crvenilo.

7. Deblje i deblje, a ne tanje

Deblji okviri znače da ćete na kapke nanijeti deblju liniju eyelinerom ili olovkom, a uz tanke obavezno ide i tanka linija.

8. Naglasite obrve

Ponekad smo toliko koncentrsani na ono što se vidi samo ispod naočala da zaboravljamo na obrve. Neka budu uredno počupane, počešljane, a možete ih dodatno naglasiti gelom za obrve. Jer ipak su one okvir za vaše okvire.