Barbara Grgurić: Četiri česte stavke koje ruše uspješnoj biznis ženi sreću u ljubavi

Kao love coachu često mi se javljaju uspješne poslovne žene radi spašavanja svoje ljubavne veze. Najčešće su to pravnice, odvjetnice, poduzetnice, liječnice, menadžerice…

Zašto puno prekrasnih, intelignetnih, neovisnih, vrijednih i educiranih biznis žena ima veliki izazov kada je sretna i dugotrajna ljubavna veza u pitanju? 

Zašto često nisu uspješne u ljubavnom životu, kao što su i u biznisu?

Zašto im se veza koja je započela lijepo raspadne nakon par mjeseci jer je muškarac samo nestao?

Zašto u dugotrajnoj vezi muškarac izgubi interes za uspješnu biznis ženu, povlači se, distnaciran je, ne doživljava ju i nije mu više privlačna?

Prema mom iskustvu u radu s biznis ženama već više od 10g, četiri česta razloga radi kojih njihov ljubavni život nije kakav žele su:

  1. Žena dokazuje da je super woman

Na poslu žena uglavnom mora biti čelična lady. Ne smije pokazati osjećaje da ne bi ispala slaba. Postići cilj, naplatiti, prodati više…I nema pokazivanja straha ili kako će  uspjeti realizirati plan. U toj sam vibri živjela godinama i sama dok sam bila menadžerica u velikoj nacionalnoj tvrtki. Npr. s ukočenim leđima i nesnosnim bolovima sam obilazila teren.

I žena podigne takav štit oko sebe s vremenom, a da toga nije ni svjesna.

I što se onda desi?

Žene mi često govore da se muškarci boje jakih, neovisnih uspješnih žena. Ali to je tako daleko od istine. Ono gdje zapinje je da muškarcu fali da osjeti emocije i osjećaje žene. Da se tako poveže s njom. A to se ne događa jer je žena podigla bedeme oko sebe.

Ovaj segment rada s mojim klijenticama je definitivno najzahtjevniji jer su često otpori veliki kada dio po dio zida rušimo da bi žena konačno pokazala sav sjaj svog prekrasnog srca I ženske energije. A na to je muškarac jednostavno bespomoćan pred ženom.

  • Žena želi oboriti muškarca s nogu

Biznis žena je naučena raditi i truditi se kao bi postigla uspjeh na poslu. I kao bivša menadžerica koja je vodila 40+ ljudi i kao poduzetnica već sto godina, itekako razumijem taj modus operandi.

ALI, kada žena želi fascinirati muškarca ne može biti svoja. Jer je fokusirana na dojam koji ostavlja. I ponaša se kao da je na razgovoru za posao. I sama sam to nekad radila, hvalila se svojim poslovnim uspjesima, međunarodno priznatim magisterijem …

Tako se muškarac ne može zainteresirati za ženu niti se povezati s njom dugoročno i veselim me uvijek kada ženama otkrijem kako to mogu postići iako je to njima totalno kontraintuitivno u početku.

  • Žena je pored muškarca u energiji koja dovodi do odumiranja veze

Muška energija (planiranje, analiziranje, kontroloranje, iniciranje…) je prekrasna i potrebna je ženi na poslu kako bi napredovala, stvarala i u raznim segmentima života.

No to se ne odnosi na vezu. U vezi, kako bi bila kvaltietna je potreban polaritet muške i ženske energije. I ako je žena pored svog muškarca u muškoj energiji (vodi neprestano glavnu riječ, odlučuje sama o bitnom odlukama, vodi financije, organizira putovanja, kupuje poklone muškarcu…)  onda su to dvije muške energje koje se odbijaju pa dolazi do velikh svađa I borbi tko je u pravu. Ili se muškarac povuče i nesvjesno prijeđe u žensku energiju kako bi izbjegao napetosti i konflikte.

A onda je žena jako nezadovoljna, a da ni sama ne zna zašto. Nešto joj fali kod partnera i strahovito ju iritira jer je pasivan…

I zato mi je genijalno uvijek gledati iznenađena lica mojih klijentica kada ih upoznam sa ženskom energijom i kako da se prebace u nju kada dođu s posla doma. 

  • Žena osjeća da nije dovoljno dobra i da ne zaslužuje biti voljena

Posebno kod žena na najvišim menadžerskim pozicijama, ali i drugim biznis ženama, vidim imidž da im je sve posloženo u ljubavnom životu i da imaju konce u svojim rukama.

Ali kada mi krene otvarati svoje prekrasno srce izađe na površinu snaga njenog unutarnjeg glasića koji joj neprestano govori da nije dovoljno dobra i da ne zaslužuje biti sretna u ljubavi.

I da vrijedi onoliko koliko je postigla na poslu i koliko zaradi.

I ono što je često opako u ovoj varijanti je da je žena ovisna o priznanjima i pohvalama izvana. I radi toga često završi u izrazito toksičnim vezama gdje daje i daje ne bi li se konačno osjećala dobro iznutra.

I zato je jedna od prvih tema na kojima radim s mojim klienticama osvještavanje da su itekako vrijedne ljubavi, bez obzira na sve svoje nesavršenosti i bez obzira na poslovna postignuća i iznos novaca na računu.

Jer kvalitetni muškarac se ionako ne zaljubljuje u novac žene ili broj njenih pratitelja na socijalnim mrežama.

I za kraj želim ti reći draga moja da, ako si se prepoznala u ovom članku i obuzeo te nemir, da apsolutno nema mjesta nelagodi. Jer svaka snažna i uspješna biznis žena, bez obzira na svoju trenutnu ljubavnu situaciju, može s pravim ljubavnim znanjem biti sretna u vezi koja je puna bliskosti, strasti, topline i povezanost s partnerom.

Grlim vas.

Barbara

***

Barbara Grgurić je Love Coach za uspješne biznis žene, a njen rad možete pratiti na FB stranici Obnovi ljubav kao i web stranici www.obnoviljubav.com