Belmin Godinjak i Zoe Hamel pobjednici su Međunarodnog sprint triatlon Kupa “Kulin Ban Boračko jezero 2022”

Belmin Godinjak (BiH) i Zoe Hamel (Francuska) pobjednici su 19. Međunarodnog sprint triatlon Kupa “Kulin Ban Boračko jezero 2022”. 

Kod mučkaraca drugo mjesto je pripalo Mustafi Jamaku (BiH), a treće Draganu Jovanoviću (Crna Gora). U ženskoj konkurenciji drugoplasirana je bila Aleksandra Tot (Crna Gora), a trećeplasirana Amina Šabić (BiH).

Sprint triatlon je sport koji ima tri discipline naizmjenično: plivanje 750 m, vožnja bicikla 20 kilometara i trčanje 5 kilometara.

Organizator takmičenja je Triatlon asocijacija BiH uz pokroviteljstvo i partnerstvo Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i u saradnji sa Triatlon i pentatlon savezom u Federaciji BiH i Općinom Konjic. Cilj projekta je promocija i razvoj triatlon sporta u BiH, kao i promocija turističkih destinacija Hercegovačko-neretvanskog kantona i Općine Konjic s krajnjim ciljem da Boračko jezero postane regionalni centar triatlon sporta u ovom dijelu Evrope.

– Čestitamo pobjednicima, ali i svim učesnicima. Svi učesnici su dobili poklone i nagrade, uz startne pakete, koje smo obezbijedili uz pomoć sponzora “XL Energy Drink”, “Leda voda”, “Nova Vita”, “Franck”, “Lisca”, “BH Telecom”, “Hotel Garden City Konjic”, “Igman Konjic”, „AC Food“, „Klas“ i „Mak Zara“. Drago nam je što smo na Boračkom jezeru okupili najbolje triatlonce iz regiona – kažu iz organizacionog odbora 19. Međunarodnog sprint triatlon Kupa “Kulin Ban Boračko jezero 2022”.