Dukat čokoladno mlijeko dolazi u novom dizajnu

Lactalis BH potrošačima predstavlja savremeno pakovanje dobro poznatog proizvoda iz Dukatove porodice. Radi se o Dukat čokoladnom mlijeku u pakovanju od pola litre koje odsad dolazi u tetrapak EDGE pakovanju praktičnijem za korištenje jer omogućava precizno izlijevanje, potpuno pražnjenje te lakše otvaranje i ponovno zatvaranje.

Linija Dukat čokoladnog mlijeka potrošačima donosi mlijeko najbolje kvalitete i najfiniji kakao kao ključne sastojke, a prepoznatljiva aroma i tekstura čine ovaj proizvod omiljenim mnogim generacijama diljem Bosne i Hercegovine.

„Novi dizajn i savremeno pakovanje linije Dukat čokoladnog mlijeka rezultat je kontinuiranog uvođenja noviteta na tržište Bosne i Hercegovine. Lactalis BH uvijek pažljivo osluškuje potrebe i raznovrsne životne stilove svojih kupaca te samim time nadopunjuje svoj širok asortiman proizvoda“, poručio je Dino Bajrić, direktor marketinga kompanije Lactalis BH.

Dukat čokoladno mlijeko istovremeno je slatko osvježenje i izvor visokovrijednih nutrijenata iz mlijeka jer samo 100 mililitara ove namirnice sadrži čak 3,5 grama proteina.

Više od 1.500 farmera i zadruga svakodnevno isporučuje mlijeko u mljekaru Inmer Gradačac, centralno mjesto mliječne proizvodnje grupacije Lactalis BH i mjesto gdje nastaju proizvodi pod kapom robnih marki Dukat i Domaće blago. Lactalis BH poznat je i po brandovima Président, Galbani, Alpsko mleko, Sirela, Parmalat i Lactel, koje distribuira na tržište Bosne i Hercegovine.

Više informacija o svim proizvodima iz Dukatove porodice, kao i ostalim robnim markama kompanije Lactalis BH možete pronaći na https://lactalisbh.ba/

***

Lactalis Group danas je globalni lider u mliječnoj industriji, prisutan u svim kategorijama ovog biznisa na tržištu. Lactalis grupa zapošljava 80.000 zaposlenika u 94 zemlje. Robne marke Lactalis Group danas se prodaju u više od 160 zemalja širom svijeta, od kojih su najpoznatije robne marke Président, Galbani, Parmalat, Lactel, Dukat, Société, Seriously Strong, Salakis, Food Master, Lauki, Mama Luise. Kompanija Lactalis BH kao dio Lactalis Group danas se nalazi u samom vrhu mliječne industrije u BiH, a svoju stabilnu poziciju osigurava kontinuiranim ulaganjima u razvoj primarne proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda.