“Kultura na ulice” nudi bogat kulturni i umjetnički sadržaj za građane i turiste

Kultura na ulice je specijalni višemjesečni program koji će realizovati Narodno pozorište Sarajevo, a koji će se održavati na javnim prostorima sarajevskih općina  u partnerstvu sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo, te pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo i općina KS.

Građani Sarajeva, turisti i posjetitelji u periodu od 13. maja do oktobra 2022. godine, imat će priliku uživati u bogatim kulturnim i umjetničkim sadržajima na otvorenom, kao što su predstave, glumački performansi, koncerti, lutkarske predstave, izložbe, balet itd.

Turistička zajednica KS podrškom ovog projekta, unaprijeđuje razvoj kulturnog turizma, obogaćuje turističku ponudu, smanjuje sezonalost turističkih posjeta, produžava trajanje ljetne turističke sezone stvarajući dodatne motive za dolaske turista, te očekuje povećan broj noćenja i produžen boravak u Sarajevu. 

Sva dešavanja će se održavati na otvorenom i biti besplatna za sve posjetioce! Cilj je omogućiti da kultura i kulturna dešavanja budu dostupni svima. Program dešavanja će biti redovno ažuriran i dostupan na web stranicama i društvenim mrežama Narodnog pozorišta i Turističke zajednice KS.