Najbolji svjetski maseri dolaze u Sarajevo

„Sinergija“

Riječ je o jedinstvenoj manifestaciji koja će po prvi put biti održana u Bosni i Hercegovini, a okupiće na jednom mjestu učesnike iz svih krajeva svijeta. Dolazak su najavili maseri iz Danske, Belgije, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Njemačke, Italije, Francuske, Meksika, Grčke, Izrael, Katahstan, Mađarska, Hrvatska, Rusije, Engleske, Tajlanda, te Bosne i Hercegovine.

„Organizacijom takmičenja ovakve vrste želimo potpomoći razvoju i unaprijeđenju u oblasti masaže, a kroz razmijenu najsavremenijih dostignuća u ovom polju. Sudije na samom takmičenju biće najutjecajnija imena u polju masaže iz cijelog svijeta i potvrdili su dolazak njih 30 sa internacionalnom licencom“, rekla je Edita Ćosvić, predsjednica Udruženje fizioterapeuta, frizera i kozmetičara „Sinergija“.

Nastup je najavilo 100 takmičara iz 19 zemalja.

„Osim samog unapređenja tehnika masaže ovim takmičenjem želimo doprinjeti i očuvanja radnih mjesta u ovoj oblasti. Takođe, ovo je prilika za dodatnu promociju turizma u našoj zemlji kao i pormociju zdravlja i zdravog načina života. Naravno, riječ je i poromociji BiH masera u svijetu. Prošle godine na takmičenju Spa talent održanom u Italiji naš Asmir Hajduković, inače slabovidna osoba, je osvojio treće mjesto, dok je Miroslav Škorić na svjetskom takmičenju bio drugoplasirani. Svakako da uspjeh od naših predstavnika očekujemo i na takmičenju u Sarajevu“, dodala je Edita Ćosvić. 

Podršku Međunarodnom takmičenje u masaži pružila je Benjamina Karić gradonačelnica Sarajeva, Općina Novi Grad Sarajevo, zatim Frizerland, NLB Banka, Violeta, Orijent Srbija, Ege doo i Nexo.