Nove izložbe u Raiffeisen GALERIJI i tokom ove godine

Raiffeisen banka i Akademija likovnih umjetnosti (ALU) iz Sarajeva nastavljaju saradnju

„Kao odgovoran bankar kontinuirano težimo realizaciji održivih aktivnosti koje će imati pozitivan utjecaj na društvenu zajednicu u kojoj poslujemo. Već niz godina segment mladih podržavamo i kroz projekat Raiffeisen GALERIJA u okviru kojeg najbolji studenti Akademije imaju mogućnost da javnosti izlože svoja djela, neki od njih i prvi put. Njihove sjajne izložbe oduševljavaju kako naše klijente, tako i nas zaposlenike. Stoga nam je posebno zadovoljstvo što nastavljamo ovaj projekat, trinaestu godinu uzastopno“, izjavio je James Stewart, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, izrazivši zadovoljstvo što Banka nastavlja dugugodišnju partnersku saradnju s ALU.

Raiffeisen banka još od 2009. godine u saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti iz Sarajeva realizuje projekat Raiffeisen GALERIJA. Zajednička saradnja se svake godine produžava potpisivanjem Memoranduma o nastavku saradnje, a tom prilikom se organizuje i zajednička izložba najuspješnijih studentskih radova za tu godinu. Tokom 2022. godine će šest najboljih studenata Akademije imati priliku da individualno izlaže: Tibor Dević, Nastavnički odsjek; Tarik Golubić, Odsjek grafika; Ilda Sadiković, Odsjek kiparstvo; Emma Gindorf, Odsjek slikarstvo; Medina Viteškić; Odsjek produkt dizajn te Danijela Obajdin, Odsjek grafički dizajn.

„Ključno područje našeg djelovanja kao uključenog građanina je da budemo dizajner održivog društva i okoliša, te da svojim aktivnostima doprinesemo ispunjenju ciljeva održivog razvoja. Podržavamo težnju ka izvrsnosti kao sredstvo za promovisanje napretka u svim segmentima života, a djelujući na društveno-odgovoran način doprinosimo dugoročnoj dobrobiti na našem tržištu. Stoga nam je projekat Raiffeisen GALERIJA posebno značajan obzirom da je fokusiran na promociju i jačanje umjetnosti, te može poslužiti i kao pozitivan primjer drugima“, izjavila je Belma Hadžiomerović, direktorica Marketinga i korporativnih komunikacija&upravljanja održivošću Raiffeisen banke.

Svi zainteresovani izložbe mogu pogledati u zgradi Centrale Banke, ulica Zmaja od Bosne bb u Sarajevu, u periodu od 08:00 do 16:00 sati. Svaka izložba je prodajnog karaktera, te zainteresovani mogu podržati mlade umjetnike kupovinom njihovih umjetničkih djela.