Novi uređaji za Samsung pametnu kuhinju sada su dostupni i u Bosni i Hercegovini

Novi Samsung kuhinjski uređaji omogućavaju cjelovito iskustvo pametnog doma uz brojne inovativne tehnologije koje kuhanje čine efikasnim, ali i zdravim

Kompanija Samsung Electronics predstavila je ovogodišnju kolekciju proizvoda koji dodatno poboljšavaju iskustvo života kod kuće. Riječ je o novoj Bespoke liniji, koja će omogućiti cjelovitu kuhinju visokih performansi. Novi uređaji sada su dostupni i kupcima u Bosni i Hercegovini koji žele zdravo i pametno kuhanje, a istovremeno i uštedjeti vrijeme i energiju za pripremu izvrsne hrane.

Bespoke AI™ Oven rerna

Nova Bespoke AI™ rerna donosi razne inteligentne funkcije koje kuhanje čine zdravim – omogućavajući korisnicima da pripreme hranu koja je dobra i za nepce i za tijelo. Uz samu pripremu vezana je i zdrava hrana, a u prvom je planu kuhanje na pari. Opremljena je raznim funkcijama kuhanja na pari za pripremu hranjivih i ukusnih jela. Prirodna para omogućava korisnicima postizanje hrskavijih i nježnijih okusa s vlažnom unutrašnjosti i hrskavom vanjštinom.

Rerna Bespoke AI™ također ima funkciju Dual Cook Steam koja kombinuje gornju i donju zonu s jednostavnom tehnologijom kuhanja na pari te Dual Cook Flex opciju  bez pare tako da korisnici mogu uštedjeti vrijeme i energiju kuhajući različita jela na različitim postavkama u isto vrijeme. Air Fry karakteristika kombinacija je posebne posude i kruženja vrućeg zraka koji obavija jelo sa svih strana i pruža idealan način za pripremu prženih krompirića, kroketa ili povrća uz minimalno masnoće, a postojanu hrskavost. Za one kojima je pak prženje na zadnjem mjestu, nova Bespoke AI™ rerna opremljena je i Air Sous Vide tehnologijom koja precizno prepoznaje temperaturu u svakom dijelu unutrašnjosti rerne, održavajući temperaturu ujednačenom dugo vremena za postojanu mekoću i sočnost bez isušivanja.

Ovu prostranu rernu karakterizuje zapremnina od čak 76 litara i energetska učinkovitost A+ razreda, dok mogućnosti pirolitičkog[1] i katalitičkog[2] čišćenja održavanje higijene rerne čine lakim i efikasnim.

 Preporučena maloprodajna cijena u Bosni i Hercegovini je 3.530 BAM

Kombinovana rerna s mikrovalnom

Ove vrste rerni savršene su za kombinovanje, jer to nije samo konvekcijska rerna, već nudi brže i ravnomjernije kuhanje i zagrijavanje hrane. Zbog manjeg LCD ekrana, uređaj ćete koristiti brže i lakše, a ovisno o vašim željama, uređaj će već pripremiti programe koji vama odgovaraju. Kuhanjem s manje ulja moći ćete uživati ​​i u ručku iz rerne. Pomoću posebne ladice s kruženjem vrućeg zraka i Air Fry tehnologije možete pržiti čak i bez friteze. Ovo je idealan način za pripremu pomfrita, kroketa, pa čak i povrća, jer uklanja višak masnoće, ali sve ostaje hrskavo i smeđe izvana, a sočno iznutra. S funkcijom mikrovalne rerne s kuhalom na paru možete pripremati sočna jela na pari jer zadržava vlagu i ne isušuje hranu. Preporučena maloprodajna cijena u Bosni i Hercegovini je 2.660 KM.

Indukcijska ploča za kuhanje Često vam nedostaje prostora za suđe tokom kuhanja? Samsung ploča za kuhanje se prilagođava vašim potrebama jer ima dodatni prostor za suđe Flex Zone Plus. Dodatni prostor nudi mogućnost prilagođavanja različitim oblicima posuda i suđa. Pločom za kuhanje možete upravljati i putem pametnog telefona jer se lako spaja na WiFi mrežu, a uz pomoć Smart Things aplikacije imate potpunu kontrolu nad događanjima na šporetu, čak i ako ste u drugoj prostoriji. Također

se automatski povezuje s napom i tako koordinira njihovu interakciju. Napom možete istovremeno upravljati pomoću tipki na ploči za kuhanje.

Ploče za kuhanje obično zauzimaju dosta prostora, ali nova Samsung indukcijska ploča za kuhanje karakteristična je po svom Slim Fit dizajnu, što znači da ćete ispod nje imati veću ladicu za pohranu. Panel odgovara širokom rasponu radnih površina, bez obzira na njihovu debljinu. Preporučena maloprodajna cijena u Bosni i Hercegovini je 1.649 KM.

Pametno kuhanje

Sva tri uređaja pružaju pametno iskustvo kuhanja povezivanjem s uslugom SmartThings Cooking koja se također može sinkronizovati sa Samsung Health aplikacijom, koja prati korisnikove ciljeve broja kalorija i potrošnju te preporučuje recepte u skladu sa postavljenim ciljevima. Brojanje kalorija i zdravo kuhanje postalo je lakše s ovom novom karakteristikom SmartThings Cooking, koja štedi vrijeme i olakšava kuhanje. Razumijevajući vaše potrebe, preporučuje personalizovane recepte i izrađuje sedmične planove prehrane. Također, nudi vođeno iskustvo kuhanja i olakšava kupovinu namirnica, a svi su uređaji povezani i na WiFi mrežu, što će dodatno olakšati pripremu jela.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung nadahnjuje svijet i oblikuje budućnost transformišućim idejama i tehnologijama. Kompanija redefiniše svjetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, lijevanih i LED rješenja. Za najnovije vijesti posjetite Samsung Newsroom na adresi http://news.samsung.com.