Održan malonogometni turnir “Pružimo šansu djeci sa poteškoćama u razvoju”

U ilidžanskoj Drugoj osnovnoj školi upriličen je malonogometni turnir pod nazivom „„Pružimo šansu djeci sa poteškoćama u razvoju“ zahavljujući kojem sportisti sa poteškoćama u razvoju su mogli uživati u sportskom druženju sa mladima bez invaliditeta.

Ovaj sportski događaj organizovala je HU „Budimo humani“ u saradnji sa AMK „Arko“ te kako su naglasili ispred organizatora Mirela Fazlić i Armin  Kurtović, veliko je zadovoljstvo biti dio događaja koji ukazuje na važnost i vrijhednost brige o mladima sa poteškoćama u razvoju.

-Biti podrška mladim sa invaliditetom je najbolji način da pokažemo da zaista jesmo humani, i da oni zaslužju iste mogućnosti u različitim društvenim aktivnostima, kao i njihovi vršnjaci bez invaliditeta. Drago nam je što smo dio ove sportske priče koju ćemo sigurno i u budućnosti realizirati, jer sport je jedan od najboljih načina da u zdravom duhu gradimo nova prijeteljstva i donosimo osmijeh onima koji trebaju našu pomoć- pojasnila je predsjednica HO „Budimo humani“ Mirela Fazlić, koja je u znak zahvalnosti na učešću svim učesnicima Turnira uručila novogodišnje paketiće, zahvalivši se i sponzorima „Robotu“, „Best marketima“ i Halilu Muratoviću na značajnoj  podršci u navbavci slatkih poklona za učesnike.

Pored osnovaca iz Druge i Četvrte osnovne škole na turniru su učestvovali mladi iz JU Zavoda Pazarić, JU Zavoda Drin, JU Zavoda Bakovići, JKU Zavoda Hum,  Doma Nahorevo i Udruženja „Budi mi drug“.