Održana radionica: Kreativne odluke kao ključ uspjeha u Arka Art and Education centru

0
301

U nedjelju, 12. juna 2022. godine u Arka Art and Education centru održana interaktivna radionica za mlade na temu “Kreativne odluke kao ključ uspjeha”. Alisa Lingo (Executive/NLP Coach) i Ajla Hadžiefendić (NLP/Wingwave Coach), su izvele interaktivnu radionicu koja je podstakla studente da razmišljaju o svojim podržavajućim i nepodržavajućim uvjerenjima, analiziraju svoje odluke, nauče nove tehnike donošenja odluka, kroz tehniku vizualizacije dokuče svoje želje.

S obzirom da je riječ o studentima umjetničke orijentacije koristili su glinu za modeliranje tema i ciljeva, kao i metafore za bolje razumijevanje svojih želja, potreba i ciljeva.

Još je Aristotel za metafore rekao: „Obične riječi prenose samo ono što već znamo; metafora je ono što najbolje može da proizvede nešto novo“.

Feedback koji su dali studenti je bio veoma pozitivan i ostavio je prostor za dalju saradnju Alise i Ajle sa studentima što ih veoma raduje i drago im je da su mogle uticati na mlade i biti biti im podrška na putu donošenja kreativnih i životnih odluka.

Arka Art and Education centar, koji se nalazi na adresi Logavina 20, je novootvoreni prostor koji nudi sve vrste edukacije u polju likovne umjetnosti za djecu i odrasle, kao i bogat godišnji program kulturnih događaja. Direktor centra, Amer Hadžić, likovni umjetnik i uposlenik Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, osnivač je i Udruženja za promociju kulture i umjetnosti Arka, koje aktivno radi na revitalizaciji i promociji umjetničke i kulturne scene Bosne i Hercegovine.

Alisa Lingo je HR Expert, NeuroLinguisticProgramming Coach i Executive Coach, s dugogodišnjim iskustvom na specijalističkim, menadžerskim i direktorskim pozicijama u internacionalnim i domaćim kompanijama. Nakon 15+ godina iskustva rada sa ljudima, prolaskom različitih edukacija ove godine ulazi u poduzetničke vode i osniva firmu Golden Ratio za razvoj ljudi unutar i izvan organizacija kroz Coaching tehnike, edukacije i radionice. 

Ajla Hadžiefendić je Magistar Menadžmenta, NLP i Wingwave Coach, sa dugogodišnjim poslovnim iskustvom u domaćoj i internacionalnoj korporaciji. Ajla je prošla brojne domaće i strane edukacije i treninge iz oblasti menadžmenta, psihologije uspjeha, komunikacije i coaching-a. Zadnjih godina održava radionice za različite kompanije i poduzetnike, te radi coaching sesije 1na1 u BiH i inostranstvu. Takodjer vodi firmu As public za organizaciju radionica, seminara i coaching sesija.