Paraplivači SPID-a osvojili trofej “Sarajevo open”

0
143

Takmičari Paraplivačkog kluba SPID osvajači su trofeja na trećem međunarodnom paraplivačko mitingu „Sarajevo open 2022“ održanom prošlog vikenda na Olimpijskom bazenu „Otoka“.

Prvo mjesto su osvojili sa ukupno 488 bodova, ispred paraplivačke reprezentacije Hrvatske koja je skupila 460. Treće mjesto otišlo je u ruke Plivačkog kluba Vidra.

Na mitingu uvrštenom u kalendar Svjetske paraplivačke federacije nastupilo oko 100 najboljih paraplivača iz dvije reprezentacije i devet klubova Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Njemačke i Bosne i Hercegovine.

„Ponosni smo na pozitivne utiske naših uvaženih i dragih gostiju koji su iz Sarajeva otišli sa lijepim uspomenama. Ulogu dobrog domaćina i organizatora začinili smo i rezultatskim uspjehom. Članovi Plivačkog kluba SPID i reprezentativci Bosne i Hercegovine su osvajanjem medalj, odnosno trofejom u ukupnom bodovnom zbiru, u jakoj konkurenciji još jednom potvrdili da se nalaze u samom vrhu paraplivačkog sporta. Vidimo se 2023. godine na istom mjestu i naravno radujemo se novim podvizima na narednim međunarodnim takmičenjima“, rekao je Amel Kapo, predsjednik Plivačkog kluba SPID i selektor paraplivačke reprezentacije BiH.

Organizator međunarodnog Paraplivačkog mitinga „Sarajevo open 2022“ bio je Plivački klub SPID, uz podršku Iscos Emilia-Romagna, Vlade Kantona Sarajevo, Bh. Telecoma, Svjetske paraplivačke federacije, Paraolimpijskog komiteta BiH, Grada Sarajeva, općine Stari Grad Sarajevo, općine Centar Sarajevo, JP Olimpijski bazen „Otoka“, Manifestacije, Hardino sporta i Hotel Hollywood – Sarajevo. Medijski pokrovitelji mitinga su Nezavisne novine, O kanal, Oslobođenje, Sportske.ba, Fokus i Nes radio.