Prijavi se na CRAFTY takmičenje u izradi suvenira!

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) pokreće takmičenje u izradi suvenira za obrtnice iz Kantona Sarajevo i Hercegovačko-neretvanskog kantona. Takmičenje je otvoreno za sve obrtnice s prebivalištem u navedenim kantonima, a zadatak je  izraditi suvenir karakterističan za geografske regije u kojima se projekat implementira.

Rok za prijavu suvenira na takmičenje je 4. august/kolovoz 2022. godine do 23:59.  

Nakon utvrđenog roka, stručna komisija će odabrati 10 suvenira koji će se takmičiti prikupljanjem glasova/reakcija na Facebooku. Tri fotografije sa najviše osvojenih glasova (reakcija) dobit će vrijedne nagrade: godišnju GOLD članarinu na Orea Bazaaru, repromaterijal u iznosu od 400 KM, te repromaterijal u iznosu od 300 KM.

Poziv za učešće na CRAFTY takmičenju pročitajte na OVOM LINKU.

Prijavni formular preuzmite klikom na OVAJ LINK.

Takmičenje se organizira u okviru projekta Crafty kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva, a financira Ministarstvo vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih država (Department of State). Projekat za cilj ima ekonomsko osnaživanje žena Hercegovačko-neretvanskog kantona i Kantona Sarajevo, kroz ohrabrivanje ove skupine da registrira svoje obrte i pridruži se tržištu.