World Police and Fire games Rotterdam 2022.

Inače na ovim  Igrama učestvuje preko 10.000  sportista iz 70 zemalja. Anes Ličina na ovim  igrama  bio je  jedini predstavnik Bosne i Hercegovine i to u dva sporta koja su uvrštena na Igrama Judo i Brazilian Jiu-Jitsu.

U petak 22.07. 2022. godine je bila Ceremonija svečanog  otvorenja Igara na stadionu Feijenoorda, na ceremoniji otvorenja Ličina je nosio zastavu BIH i to mu kako je kazao predstavljalo najveću nagradu i zadovoljstvo, kao i veliku čast.

U kategoriji -94.1 Brazilian Jiu-Jitsi  u polufinalu pobijedio je predstavnika Velike Britanije, da bi finalni meč predao bez borbe uslijed nedovoljno sanirane povrede rebra sa kojom je i došao  u Rotterdam, te ponovne povrede  tokom polufinalne borbe.

“Jako sam sretan da sam osvojio srebrnu medalju ali istovremenom žalim što nisam u mogućnosti i što neću moći da se takmičim u Judo-u koji je na programu za dva dana, oficijalni doktor u medicinskom centru mi je preporučio da ne smijem nastaviti danas sa borbama zato sam i predao finalni meč. Moram da se zahvalim i pomenem Direkciju za Koordinaciju Policijekih tijela u BIH na čijem čelu je Direktor Mirsad Vilić koji mene kao i ostale sportiste jako podržava i ima razumijevanja, zatim svima koji su pomogli u toku priprema: Judo klubu “ Olimp”, Brazilian Jou-Jitsu klubu “Željezničar”, Bosnae team Unitet, Judo savezu i Olimpijskomkomitetu BIH kao i svima ostalima koji su dali svoj doprinos tokom samih priprema..” -kazao je Anes Ličina.