Prijavi se na program za poduzetnike/ce: Bolje poslujem online!

0
165

U okviru projekta Skills4Digital organiziramo besplatan program “Bolje poslujem online!” za 15 poduzetnica i poduzetnika sa područja Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona i Unsko-Sanskog kantona. Program “Bolje poslujem online!” će obuhvatati edukaciju o e-commerceu i stručnu podršku u određenim segmentima poslovanja, a koje mogu uključivati nešto od navedenog: izrada vizuelnih sadržaja (dizajna, fotografije i videa) i online-marketinga (osmišljavanje kampanja, izrada postova i vođenje društvenih mreža), a prema potrebi biznisa i ocjeni stručnog mentorskog tima.

Edukacija o e-commerceu relizirat će se online od 14. aprila do 31. maja 2022. dva puta sedmično u poslijepodnevnim terminima:

Tokom aprila: utorkom i četvrtkom od 17.30 do 18.00 sati

Tokom maja: utorkom i četvrtkom od 17.30 do 20.00 sati, te posljednji ponedjeljak u maju od 17.30 do 20.00 sati.

Edukacija će obuhvatiti teme:

Planiranje i uspostavljanje online prodaje putem različitih sistema i servisa
Načini prodaje i ispunjavanje uvjeta za online prodaju
Odnosi s kupcima i kreiranje pozitivnog korisničkog iskustva
Tehnički aspekti online prodaje
Pravni i računovodstveni aspekt online trgovina
Visibility i marketing u svrhu poboljšanja online prodaje
Nakon završene online edukacije poduzetnicima/cama će biti dodijeljeni timovi za unapređenje vidljivosti na online platformama, što uključuje nešto od navedenih segmenata, u zavisnosti od prioritetnih potreba preduzeća: izradu jednostavnih, digitalnih grafičkih rješenja, fotografiranje proizvoda/usluga/prostora/tima, izradu promotivnih videa, preporuke, konsultacije, planiranje i prijedlog komunikacije i postova za društvene mreže te vođenje društvenih mreža.

Navedene aktivnosti će se provoditi u periodu od juna do kraja augusta 2022. godine. Ovu aktivnost će provoditi polaznice koje su uspješno završile višemjesečne obuke iz oblasti vizuelnih komunikacija i community menadžmenta uz nadzor mentora – profesionalaca iz struke. Aktivnost će se provoditi uživo te će biti potrebno organizirati uvodne i popratne sastanke u skladu s potrebama provođenja navedenih aktivnosti kako bi se što bolje upoznale s biznisom, izazovima i potrebama te se očekuje da će poduzetnik/ca i dodijeljeni tim nastojati zajednički doći do najboljih rješenja kad je u pitanju vizuelna komunikacija i digitalni marketing. Urađene kampanje i rješenja će biti predstavljeni na završnom događaju u septembru 2022. godine.

Prilikom ocjenjivanja prijava uzimamo u obzir samo poslovne subjekte koji su registrirani u skladu s pozitivnim zakonskim propisima, a razmatrat ćemo sljedeće kriterije:

Perspektivu unapređenja i širenja poslovanja online na osnovu prethodnog i trenutnog poslovanja te na osnovu prirode posla
Utjecaj COVID 19 pandemije na poslovanje
Jednaku zastupljenost poduzetnika iz sva tri kantona
Inovacije u dosadašnjem poslovanju
Ideje za nastavak poslovanja
Trenutno stanje kad je u pitanju dizajn, marketing i online prodaja.
Sve registrirane privredne subjekte pozivamo da se prijave, a prednost će se dati mikro i malim biznisima te start up biznisima.

Prijave su otvorene do 6. aprila do 20.00 sati, nakon čega će biti organiziran usmeni razgovor putem Zoom platforme s najužim izborom kandidata kako bi komisija donijela ispravnu odluku o selekciji 15 kandidata/kinja. Prijaviti se možete OVDJE.